Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Nemzetközi sikerek a magyar alapítású Danube Cup hallgatói pitch versenyen  

2022-06-13 11:29:50

A bécsi Közgazdaságtudományi Egyetem rendezte a Danube Cup 2022 nemzetközi hallgatói pitch verseny döntőjét, melyet a linzi Johann Kepler Egyetem csapata nyert meg. 2023-ban a Passaui Egyetem, OTH Regensburg és a Regensburgi Egyetem közösen rendezik meg a verseny, többnapos vállalkozásindítási bootcamp-pel összekötve.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Minden előzetes várakozást felülmúlt a 2022. május 30-31-i Danube Cup Community Day és pitch verseny a WU Bécs-en. Ez volt az első alkalom, hogy a Corvinus Egyetem és a BME GTK által hat éve életre hívott Danube Cup verseny döntője nem Magyarországon zajlott, hanem egy kiemelten fontos partneregyetemünkön, a bécsi WU-n. A szervezők kiemelkedő megtiszteltetésként értékelték, hogy a WU a verseny megrendezéséhez rektori szintű licenciaegyüttműködést kötött a Corvinus és a BME egyetemekkel, a két magyar intézmény közös EU-s védjegyének hasznosítása érdekében.  

4 ország 7 egyetemének hallagatói, oktatói vettek részt a két napos rendezvényen és ünnepelték közösen a vállalkozói szellemet. Maga a verseny fergeteges siker volt. Nagy létszámú érdeklődő követte az eseményeket, melyek az Entrepreneurship Avenue és a ViennaIP’22 rendezvények integrált részeként zajlottak.  

8 csapat pitch-elt a döntőben, őket több körös előselejtezőkön válogatták ki a résztvevő egyetemek. Legtöbbjük közel egy éve dolgozik a vállalkozási ötletén. A győztes csapat az AirMate lett a linzi Johannes Kepler Egyetemről. Ők egy olyan póló gyártását készítik elő, amely segít megelőzni a gyerekek vízbe fulladását. Projektjüknek divat és technológiai része egyaránt van. Prototípussal érkeztek, ez egész biztosan hozzájárult a zsűri döntéséhez.  Megosztott második hely: SIGNOVATIVE a Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg-ról és Circle One Packaging a WU Bécs-ről. Szívből gratulálunk a Corvinus University of Budapest csapatának is: a Charitask is remekül szerepelt. 

A díjak szponzorai a Plug and Play Tech Center (ingyenes coworking hely és mentoring), a Danube Cup szervezők (cash és mentoring), hallgatói belépő a Viva Technology fesztiválra (Európa legnagyobb startup és tech eseménye) és IdeaLab! – WHU Founders’ Conference-re. A díjak mind-mind hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy a hallgatók továbbfejlesszék a vállalkozási ötletüket.  

A jövő évi Danube Cup verseny a tervek szerint össze lesz kötve egy többnapos bootcamp-pel és a dél-német Ostbayerische Technische Hochschule Regensburg, University of Regensburg és Universität Passau közös szervezésében kerül megrendezésre.  

A Danube Cup az elmúlt években egy nagyon erős nemzetközi közösséggé fejlődött. Hallgatók és oktatók egyaránt érzik, hogy mennyire sokat számít a nemzetközi hálózat és a biztos együttműködési háttér.   

A magyar csapat nem tudott volna részt venni a versenyen következő partnerek nagyvonalú támogatása nélkül:  

  • 77elektorinka Kft. 
  • Budapesti Kereskedelmi- és Iparkamara (BKIK) 
  • Tresorit Kft. 
  • Masterplast Nyrt. 
  • Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) 
  • BME GTK 
  • Budapesti Corvinus Egyetem  
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 02:41:29