Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Nemzetközi, regionális elismerés az American Corner Corvinus részére

2024-02-06 09:23:00

Az American Corner Corvinus által működtetett gyakornoki program hatékonyságára az American Spaces program washingtoni központjában is felfigyeltek.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Corner vezetője, Maurer Ferenc az American Spaces Közép-Európai Regionális Konferencián, Kassán mutatta be az amerikai hallgatók részére elérhető Study Abroad gyakornoki program felépítését a legjobb gyakorlatok között, majd elismerést vehetett át Laura Kaspari Hohmann-tól, a program nyugat- és közép-európai regionális koordinátorától.  

Az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és a Budapesti Corvinus Egyetem együttműködési megállapodásának köszönhetően 2009 óta működik American Corner oktatási-, kulturális-, és információs központ a Sóház épületében. Ennek részeként az egyetemünkön tanuló magyar és amerikai hallgatók minden szemeszterben részt vehetnek egy, az amerikai külügyminisztérium által elismert, különleges gyakornoki programban. 

Az Internship különösen nagy népszerűségnek örvend a Study Abroad programmal egy szemesztert a Corvinus egyetemen töltő amerikai hallgatók körében. A legutóbbi szemeszterben a hallgatóknak csaknem a fele jelentkezett a gyakornokságra, és a kiválasztási folyamatot követően mintegy egyharmaduk el is végezte azt. 

A 2023/24-es tanév őszi szemeszterében 13 különböző egyetemről érkező 18 amerikai hallgató kapta meg a sikeres teljesítést igazoló hivatalos Certificate-eket az American Corner vezetőjétől, Maurer Ferenctől. Kiemelkedő színvonalú előadásaiért a „Szemeszter gyakornoka” elismerésben Vivian Clarke részesült, aki az Észak-Karolinai Chapel Hill Egyetemről érkezett a Corvinusra a Study Abroad keretében. 

A kilenchetes szorgalmi időszakban a prezentációs technikákból megfelelően felkészített amerikai hallgatók 62 különböző előadást tartottak 2126 magyar középiskolás számára, interaktív módon bemutatva az amerikai kulturális és társadalmi értékeket, oktatási rendszert, és egyben kiemelkedően képviselve a Corvinus egyetemet. Az eddigi visszajelzések alapján gyakornoki program során szerzett tapasztalat, és a teljesítést igazoló Certificate értékes referenciaként szolgál a hallgatók részére a későbbi akadémiai programokra vagy különböző állásokra történő jelentkezésük során.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 18:12:25