Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Nagyszámú jelentkezés érkezett a legelső Danube Cup 2022 konferenciára

2022-03-07 15:59:55

Összesen 31 előadói jelentkezés érkezett a legelső Danube Cup 2022 vállalkozásoktatási nemzetközi konferenciára, amely osztrák, német, szerb, moldáv, brit, holland és lengyel résztvevőkkel startol április 28-án a Corvinuson.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Danube Cup tagjai elkötelezettek a magas szintű vállalkozásoktatás iránt. A hagyományos nemzetközi startup verseny döntőjét idén a Bécsi Közgazdaságtudományi Egyetemen (WU Wien) rendezik meg, azonban ezzel párhuzamosan a szervezet második pillérének, a tudományos ág missziójának megfelelően 2022-ben a Corvinus szervezi meg az első tudományos Danube Cup konferenciát, amely célja a terület oktatói, kutatói közötti tudás- és ismeretmegosztás. 

A startup világa az elmúlt években egyre népszerűbbé vált, kis túlzással minden sarkon találhatunk egy inkubátort. Mindenki oktat, könnyít és gyorsít, mégsem tudják, hogyan is csinálhatják ezt helyesen. 

Lezárult a jelentkezési időszak a legelső vállalkozási/startup oktatási Danube Cup konferenciára. Összesen 31 előadói absztrakt érkezett egyetemi kollégáktól és inkubátoroktól egyaránt a Duna régió minden tájáról. A szervezők végül 28 startup vállalkozásoktatási előadót hívnak meg az áprilisi rendezvényre, ahol a kiválasztott jelentkezők bemutathatják a témával kapcsolatos kutatásaikat vagy legsikeresebb gyakorlataikat. A teljes program az alábbi linken lesz érhető hamarosan. 

Emellett a nemzetközi hálózat partneregyetemei idén is megszervezik hagyományos hallgatói startup versenyüket. A Corvinus két csapatot is delegál, akik május 30-31-én a ViennaUP fesztiválon mutathatják be pitchüket. Továbbá a magyar oktatói csapat versenyfelkészítő workshopot is szervez. A Startup VIP program keretében február 28. és április 14. között ingyenes és egyéni konzultációs lehetőséget biztosít minden érdeklődő és előzetesen regisztráló hallgató számára. A felkészítő oktatók, szakmai mentorok a Corvinus és a BME vállalkozásindítási szakemberei lesznek. 

A verseny Facebook oldala itt érhető el. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 20:27:05