Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Módosult az adatbázisok kínálata 2024 januárjától

2024-01-19 09:46:00

2024-ben újonnan előfizetett és lemondott adatbázisok a Corvinus Egyetemen.

Budapesti Corvinus Egyetem

Ismét elérhető a szakfolyóiratokat tartalmazó, multidiszciplináris Wiley Online Library, valamint a közép-kelet-európai cég-, iparági és országelemzésekre fókuszáló EMIS adatbázis. 

Bővített tartalommal érhető el a JSTOR Full Access adatbázis. Mint a neve is mutatja, az ARTSTOR kivételével a kiadó teljes archívumához hozzáférünk, így az elérhető folyóiratok száma megháromszorozódott. 

Visszakerült gyűjteményünkbe a Statista, mely a fejlesztéseknek köszönhetően új elemzőfelülettel bővült. Az új felület előnye, hogy a statisztikák közti keresést könnyebbé és gyorsabbá teszi, valamint, hogy saját elképzeléseink szerint állíthatunk össze statisztikai elemzéseket a Consumer Insights alatt. 

A Corvinus kutatási teljesítményének mérését szolgálja a két hivatkozáskezelő adatbázist kiegészítő elemző platform, melyek közül az InCites (Web of Science) már elérhető, a SciVal (Scopus) pedig hamarosan aktiválásra kerül. 

A használati statisztikák alapján lemondásra kerültek magyar nyelvű e-könyves adatbázisok, valamint a Max Planck Encyclopedias of International Law, a GlobalData Explorer és a The New Palgrave Dictionary of Economics. 

Az adatbázislistát folyamatosan frissítik, kérdéseket, észrevételeket a library@uni-corvinus.hu címen várnak a Könyvtár munkatársai. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 18:15:43