Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Miért olyan nehéz az írás? Hogyan válhatunk jobb íróvá?

2023-06-02 10:35:00

Cesar A. Hidalgo professzor, a CIAS Kollektív Tanulás Központjának igazgatójának előadása már online is elérhető.
Budapesti Corvinus Egyetem

“Bámultál már egy üres lapot, és nem tudtad, mit írj? Volt már, hogy nem sikerült az ötleteidet meggyőző elbeszéléssé alakítanod?” – ezzel a szöveggel indítja a CIAS Kollektív Tanulás Központja az előadás beharangozóját. 

Az előadásban César A. Hidalgo professzor és író megoszt néhány trükköt és tanulságot a feltörekvő non-fiction írók számára. Mikor és miért használjunk történeteket? Milyen hangokat használjunk és mikor? Hogyan strukturáljuk a hosszú elbeszéléseket, mint amilyenekre egy könyvben szükség van? Az előadás mindenkinek ajánlott, akinek az írás és a történetmesélés a szakmai eszköztárának kulcsfontosságú részét képezi. 

A videó ide kattintva érhető el. 

César A. Hidalgo chilei-spanyol-amerikai tudós, aki a gazdasági komplexitás, az adatvizualizáció és az alkalmazott mesterséges intelligencia területén végzett munkájáról ismert. A Budapesti Corvinus Egyetem Kollektív Tanulás Központjának alapító igazgatója és a Központot létrehozó ERA Chair díj birtokosa. Hidalgo professzor a Toulouse-i Egyetem Kollektív Tanulás Központját is vezeti, továbbá tiszteletbeli professzor a University of Manchester’s Business School-on és vendégprofesszor a Harvard School of Engineering and Applied Sciences-en. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.16. - 02:22:44