Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Miért olyan nehéz az írás? Hogyan válhatunk jobb íróvá?

2023-06-02 10:39:49

Cesar A. Hidalgo professzor, a CIAS Kollektív Tanulás Központjának igazgatójának előadása már online is elérhető.

“Bámultál már egy üres lapot, és nem tudtad, mit írj? Volt már, hogy nem sikerült az ötleteidet meggyőző elbeszéléssé alakítanod?” – ezzel a szöveggel indítja a CIAS Kollektív Tanulás Központja az előadás beharangozóját. 

Az előadásban César A. Hidalgo professzor és író megoszt néhány trükköt és tanulságot a feltörekvő non-fiction írók számára. Mikor és miért használjunk történeteket? Milyen hangokat használjunk és mikor? Hogyan strukturáljuk a hosszú elbeszéléseket, mint amilyenekre egy könyvben szükség van? Az előadás mindenkinek ajánlott, akinek az írás és a történetmesélés a szakmai eszköztárának kulcsfontosságú részét képezi. 

A videó ide kattintva érhető el. 

César A. Hidalgo chilei-spanyol-amerikai tudós, aki a gazdasági komplexitás, az adatvizualizáció és az alkalmazott mesterséges intelligencia területén végzett munkájáról ismert. A Budapesti Corvinus Egyetem Kollektív Tanulás Központjának alapító igazgatója és a Központot létrehozó ERA Chair díj birtokosa. Hidalgo professzor a Toulouse-i Egyetem Kollektív Tanulás Központját is vezeti, továbbá tiszteletbeli professzor a University of Manchester’s Business School-on és vendégprofesszor a Harvard School of Engineering and Applied Sciences-en. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 10:34:58