Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Mentálhét a Corvinuson

2022-09-22 12:17:13

Október 5. és 12. között

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A mentális egészség világnapja alkalmából tabuk nélkül fogunk beszélni arról, hogyan bánjuk jól magunkkal és egymással. A Mentálhét 2022 keretén belül olyan programokkal várunk, amelyek a mentális egészségre irányítják a figyelmet.

Sportnap – 2022. október 5. 

Készen állsz egy ügyességi versenyre kerekesszékben? 
Olyan programot kínálunk, ahol egyszerre tanulhatunk magunkról és másokról, ehhez a kapocs pedig nem más, mint a sport. Gyere és tapasztald meg személyesen, milyen kerekesszékben sportolni és versenyezni. 
Kipróbálhatod az akadálypályát, a kosárlabdát és boccia játék bemutatóval várunk, amit akár ki is próbálhatsz egy európai bajnok és a paralimpikon szakágvezető segítségével. 

Nem szükséges regisztráció. 

Pontos időpont: 2022. október 5. 10:00–16:00 
Helyszín: E épület AULA 

Élő Könyvtár – 2022. október 11. 

Egy este tabuk nélkül a mentális egészségért. Beszélgetések és találkozások helye olyan emberekkel, akik vállalják, hogy átadják önmagukat és történetüket mindazoknak, akik nyitottak előítéleteiket megkérdőjelezve az egyedi emberrel találkozni a sztereotípiák helyett. Az Élő Könyvtárban általában olyan személyekkel találkozhatsz, akik valamiért, valamiben “mások”, illetve gyakori velük kapcsolatban a téves információ, sőt akár diszkrimináció áldozatai – például mert speciális adottságokkal élnek, LMBTQ személyek, sokgyermekes anyák, marginalizált csoport tagjai. Részükről ajándék a résztvevők felé – könyvként kinyílva, kilépve a komfortzónából elmesélni a történetüket és párbeszédre vállalkozva segíteni az elfogadás gyakorlását. 

Nem szükséges regisztráció. 

Pontos időpont: 2022. október 11. 17:30–19:00 
Helyszín: E épület, NapKözi (alagsor) 

Előadások – 2022. október 12. 

Illés Eszter: Szex a kapcsolatban – kapcsolat a szexben című előadása 

A szexualitás többszintű kielégülési forrása lehet az életünknek. Közben pedig számos dilemmánk támadhat saját szexuális élményeinkkel kapcsolatban. Kapcsolati szálak, önértékelésünk, a média és a pornó által közvetített ideálok egyaránt jelen vannak a hálószobáinkban. Az előadó többek között arról beszél majd, hogy mitől függ, hogy ezek erősítenek vagy éppen gyengítenek bennünket és a kapcsolatot az intim pillanatokban? Milyen elakadásokat tapasztalhatunk a szexuális életükben és mi segíthet azok tisztázásában? 

Az előadás regisztrációhoz kötött, ahová ezen a linken tudsz regisztrálni. 
 

Pontos időpont: 2022.október 12. 17:30—18:30 
Helyszín: E épület, II-es előadó 

Dr. Szondy Máté: Technostressz, digitális tudatosság és digitális well-being című előadása 

Előfordul, hogy azt érzed, a képernyők átveszik az uralmat az életed fölött? Hogy a folyamatos üzenetek és értesítések miatt kevésbé tudsz a feladataidra, vagy másokra figyelni? Hogy több időt töltesz a képernyő előtt, mint amennyit terveztél? A képernyők folyamatosan jelen vannak az életünkben és számos előnyük mellett számolnunk kell az olyan veszélyekkel, mint a technostressz megjelenése, a függő használat vagy a figyelem fragmentálttá válása. A teljes digitális detoxikálás helyett hosszú távon a digitális tudatosság lehet a megoldás: vegyük észre, hogyan hatnak ránk a képernyők és tanuljuk meg jól használni őket. 

Az előadás regisztrációhoz kötött, ahová ezen a linken tudsz regisztrálni. 
 

Pontos időpont: 2022.október 12. 18:45–20:00 
Helyszín: E épület, II-es előadó 

További információ a programokról és a regisztráció az alábbi Facebook eseménynél érhető el.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 14:51:43