Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megújult a Szuperkereső és a Folyóirat/E-könyvkereső felülete

2022-09-12 16:20:22

Friss, letisztult felület fogadja felhasználóinkat a könyvtár nyitóoldaláról indított keresés után. A megújult felület egy kétéves – folyamatban lévő – fejlesztés eredménye.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A felületen a funkciók többsége (keresés, találatok elmentése, kiegészítő keresési lehetőségek) működik, tartalmi változás nem történt. Az eddigi Yewno szemantikus keresőt felváltotta az aggregátor (EBSCO) saját fejlesztésű Concept Map-je. 

Mit hol érdemes keresni? 

A Szuperkeresőben elsősorban a témakeresést javasoljuk, keresési technikák (csonkolás, logikai operátorok stb.), mezőre szűkítés alkalmazásával. 

A Folyóiratok/E-könyv keresőben nyomtatott és online, teljes szövegű folyóiratokat, valamint e-könyveket kereshetnek. A keresést a folyóirat vagy a könyv címével kell kezdeni, abban az esetben is, ha cikket vagy könyvfejezetet keresnek. 

A katalógus továbbra is a könyvtár fizikai állományát tükrözi, itt elsősorban nyomtatott könyveket találnak. 

A keresési lehetőségek megújulásával felfrissítettük a nyitóoldalon lévő keresőboxot és az alapinformációkat tartalmazó dokumentumot is. A keresők használatáról a különböző tréningeken nyújtunk részletesebb tájékoztatást. 

Amennyiben kérdések merülnek fel az új felülettel kapcsolatban, kérjük jelezzék a szolg@uni-corvinus.hu címen. 

Egyetemi Könyvtár 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.29. - 23:59:44