Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megnyitottuk az idei tanévet a Várkert Bazárban

2022-08-29 10:28:34

Az ünnepségen Novák Katalin köztársasági elnök - aki maga is corvinus alumna - volt a díszvendég.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Évnyitó 2022

Nekünk nagy tudással rendelkező, kritikus gondolkodású fiatalokra van szükségünk

– hangoztatta Novák Katalin köztársasági elnök a hallgatókhoz szólva a tanévnyitó ünnepségen. Az államfő kiemelte: szeretné, ha Magyarországon az egyetemek fő célja a versenyképes tudás átadása mellett a gondolkodásra tanítás, a kritikus szemléletű gondolkodásra való ösztönzés lenne.

Váljanak olyanná, akiktől érdemes tanulni, és akikért nekünk is érdemes volt tanulni és dolgozni

– kérte Novák Katalin a hallgatóktól.     

Takáts Előd, a Corvinus Egyetem rektora a sikeres életút összetevőiről beszélt a gólyáknak. Rámutatott, hogy Corvinusra felvett hallgatók nemzetközileg elismert tudást szerezhetnek és minden lehetőség adott a számukra, hogy tehetségüket kibontakoztathassák. Felhívta a figyelmet továbbá a felelősség fontosságára, amelynek szellemében elindították – többek között – az Illyés Gyula Programot, hogy tehetséges, hátrányos helyzetű diákokat készítsenek fel sikeres egyetemi karrierre.

Tehetség – lehetőség – felelősség. Amikor ez így együtt összeáll: az a tehetség, ami bennetek van, az a lehetőség, amit az egyetem ad, a felelősség, ami most formálódik bennetek, az lesz az igazi teljesítmény, az lesz az igazi siker

– hangsúlyozta Takáts Előd.

Beck Viola, a Hallgatói Önkormányzat elnöke is arra bíztatta a hallgatókat, éljenek minél több, a Corvinus által kínált lehetőséggel: több mint 50 hallgatói szervezet, számtalan külföldi részképzési lehetőség, ösztöndíjak, baráti és szakmai kapcsolatok kialakítására alkalmas rendezvények várják őket egyetemi éveik alatt.

A Várkert Bazárban tartott eseményen több mint 800-an, köztük nagyon sok gólya vett részt. Az ünnepségen fellépett a Virtuózok Kamarazenekar, valamint a Corvinus Közgáz Néptáncegyüttes.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 22:56:55