Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megnyílt a Horizont-programos kormányzati keret 

2023-04-14 11:10:59

Az április 13-tól elérhető 5 milliárd forintos támogatási alap a Horizont-programok mellett minden más közvetlen európai uniós kutatási finanszírozásra is rendelkezésére áll a magyar kutatóknak.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

innovation
innovation

Április 13-tól elérhető az az 5 milliárd forintos keret, amelyet a kormány biztosít előlegként a Horizont-kutatásokra – közölte Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár csütörtökön Budapesten, miután egyeztetést tartott az Óbudai Egyetem, az Állatorvostudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem és a Semmelweis Egyetem kutatóival.  

Tájékoztatása szerint a kormány támogatásával így 9 magyar egyetem 12 pályázata esetében nyílik meg a lehetőség arra, hogy társult tagként részt vegyen a Horizont Európa keretprogram kutatási együttműködéseiben és végezzen olyan nemzetközi kutatásokat, amelyek a társadalom és a gazdaság javát szolgálják. A kormány azonnali segítségére azért van szükség, mert anélkül az érintett egyetemek nem tudnának a projektekben maradni, ugyanis májusban több kötelezettségvállalást érintő határidő is lejár.  

A források gyors biztosítása mellett abban is megegyeztek, hogy olyan támogató nyilatkozatot is kapnak az egyetemek, amelyek a konzorciumokban résztvevő európai partnereknek és egyetemeknek tudnak majd bemutatni. 

Forrás: MTI

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 20:22:17