Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megjelent a Vezetéstudomány legújabb, 2024 áprilisi száma

2024-04-18 11:33:00

A havonta megjelenő Vezetéstudomány szakfolyóirat a gazdálkodástudomány és a vezetéselmélet meghatározó, 55 éves múltra visszatekintő, MTA “A” kategóriába sorolt tudományos lapja.
Budapesti Corvinus Egyetem

A folyóiratban megjelenő cikkek a szervezetek működésének számos aspektusát vizsgálják: a struktúra, a folyamatok és a teljesítmény vonatkozásai mellett egyforma figyelmet szentelve a kulturális, magatartási és technológiai kérdéseknek. A Vezetéstudomány fontos értéknek tartja multidiszciplináris hátterét, a gazdálkodástudomány nézőpontja mellett épít a szociológia, a pszichológia, a közgazdaságtan, a politikatudomány és a kommunikációelmélet eredményeire is. 

A folyóirat teljes tartalma elérhető online a Vezetéstudomány folyóirat honlapján. Weboldalunkon tájékozódni lehet a kéziratok beküldésével kapcsolatos információkról és a szerzői útmutatóról is. Aki szívesen értesülne havonta a legfrissebb szám tartalmáról és a különszám felhívásokról egy rövid e-mailben, az feliratkozhat hírlevelünkre is. 

 

Kövesse az “55 éves a Vezetéstudomány” folyóirat Facebook oldalát! 

Folyóiratunkat 1970-ben az Országos Vezetőképző Intézet alapította Vezetőképzés címmel, így idén, 2024-ben már az 55. évfolyamot olvashatjuk. Szeretnénk az idei jubileumról méltóképpen megemlékezni és 2024 során feleleveníteni a lap 55 éves történelmét. Így minden héten egy-egy ízelítővel jelentkezünk az egyes évfolyamokból.  

Heti cikksorozatunk elérhető a Vezetéstudomány Facebook oldalánszeretettel várjuk követőink között! 

  

A legfrissebb LV. évfolyam 4. szám tartalma:  

 

– Czeily Tibor – Czine Péter – Dajnoki Krisztina  

Játékosítás a toborzásban – Egy diszkrét választási kísérlet eredményei 

A szerzők a kutatás során azt vizsgálták, hogy milyen mértékű nyitottság mutatkozik a munkavállalói oldal képviselőiben egy gamifikált kiválasztási eszköz kipróbálására. 

 

– Keller Krisztina – Mátyás Szabolcs – Kökény László  

A vállalati incentív utazások biztonsági kockázatai 

Jelen tanulmány célja az incentív utazásokon részt vevő munkavállalók kockázatészlelésének és kockázatcsökkentési stratégiáinak vizsgálata. 

 

– Sipos Borbála – Máté Tünde 

Nemzetközi parasportrendezvények stratégiai tervezése 

A szerzők kutatásukban azt vizsgálják, mi szükséges ahhoz, hogy Magyarországon egy sikeres nemzetközi parasportrendezvény szervezése valósulhasson meg, mely hosszú távon javíthatja a fogyatékossággal élők helyzetét. 

 

– Dobos Anett 

Innováció a vállalati teljesítmény, versenyképesség és export tükrében 

A szerző szakirodalmi áttekintésének eredményeként egy modellt ismertet, amely tartalmazza az innovációs aktivitásokat, az azokat megelőző képesítő tényezőket; illetve azokat a hatásokat, amelyek befolyásolják a vállalatok innovációs aktivitását vagy eredményeit. 

 

– Bifkovics Bettina – Malota Erzsébet  
Önkéntesség a szájreklám és a szervezetek kommunikációjának tükrében – Integratív szakirodalmi szintézis és javasolt kutatási irányok 

 A tanulmány célja az önkéntes tevékenységgel kapcsolatos eddigi kutatások eredményeinek összegzése integratív szakirodalmi áttekintéssel, és további lehetséges kutatási irányok felvázolásával. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.30. - 22:12:44