Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megjelent a Vezetéstudomány legújabb, 2023 márciusi száma 

2023-03-14 10:14:33

A havonta megjelenő Vezetéstudomány szakfolyóirat a gazdálkodástudomány és a vezetéselmélet meghatározó, több mint 50 éves múltra visszatekintő tudományos lapja.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A folyóiratban megjelenő cikkek a szervezetek működésének számos aspektusát vizsgálják: a struktúra, a folyamatok és a teljesítmény vonatkozásai mellett egyforma figyelmet szentelve a kulturális, magatartási és technológiai kérdéseknek. A Vezetéstudomány fontos értéknek tartja multidiszciplináris hátterét, a gazdálkodástudomány nézőpontja mellett épít a szociológia, a pszichológia, a közgazdaságtan, a politikatudomány és a kommunikációelmélet eredményeire is. 

A legfrissebb LIV. évfolyam 3. szám tartalma:  

Stocker Miklós – Pábli Bianka 

A szerzők tanulmányukban a marketingmix-szel kapcsolatos képességek hatását elemezték az exportáló közép- és nagyvállalatok versenyképességére, valamint a versenyképességet meghatározó alindexekre vonatkozóan. 

Katits Etelka – Palányi Ildikó 

A kutatás rávilágít többek között a vállalati fordulatkezelési kutatások nemzetközi hátterére és egy holisztikus keretrendszert javasol.  

Keller Krisztina – Sirkó Márta  

A tanulmány célja annak vizsgálata, hogy a hazai négycsillagos üzleti szállodák a koronavírus-járvány első két hulláma alatt milyen eszközökkel motiválták a turistákat látogatásra, mit tettek ebben az időszakban az imázs megőrzése érdekében, illetve mi volt a fő üzenetük a biztonság vonatkozásában a krízis előtt, közben és után.  

Gálos Krisztina – Vinkóczi Tamás  

A munka célja három konfliktuskezeléshez kapcsolódó elmélet kultúránként eltérő megjelenésének, értelmezésének és az arra adott reakcióknak a feltérképezése.  

Pajrok Andor 

A szerző kutatásában összefoglalja a szállodaipari ágazat nemzetközi szakirodalmának a témához kapcsolódó megállapításait, a beazonosított jó gyakorlatokat, valamint a versenystratégiák alkalmazhatóságát.  

FELHÍVÁS 

A Vezetéstudomány szakfolyóirat évente két tematikus számot és két sorszámon felüli különszámot jelentet meg. A tematikus számok a hazai tudományos élet egy-egy kiemelkedő, kurrens kutatási fókuszterületét mutatják be, a sorszámon felüli különszámok pedig egy-egy meghatározó szellemi műhely (egyetemi intézet vagy kutatócsoport) munkásságára hívják fel a szakmai közönség figyelmét. Kérjük, hogy ha a 2024-es LV. évfolyamban tematikus vagy különszám megjelentetését szeretné kezdeményezni, 2023. április 15-ig jelentkezzen szerkesztőségünknél. Bővebb információk a felhívásról a honlapunkon található. 

A folyóirat teljes tartalma elérhető online a Vezetéstudomány folyóirat honlapján. Weboldalunkon tájékozódni lehet a kéziratok beküldésével kapcsolatos információkról és a szerzői útmutatóról is – az empirikus kutatásokra épülő tanulmányokat és a szisztematikus, módszertanilag megalapozott elméleti áttekintéseket folyamatosan várjuk. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.18. - 03:39:50