Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megjelent a Szabó Ágnes által szerkesztett “A szabadidősport üzleti kérdései” című kötet

2024-03-12 12:28:00

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent online könyvben több corvinusos szerző fejezetei is olvashatók.

Budapesti Corvinus Egyetem

Az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent online könyvben a szerkesztő, Szabó Ágnes, a Vállalkozás és Innováció Intézet egyetemi adjunktusa fejezetei mellett András Krisztina, Jandó Zoltán, Havran Zsolt (Vállalkozás és Innováció Intézet), Kiss Kornélia, Kozma Miklós (Vállalkozás és Innováció Intézet), Máté Tünde és Szathmári Attila (Operáció és Döntés Intézet) értékes fejezeteit olvashatjuk.  

A könyv komplex módon, gazdálkodástani alapokon közelít a szabadidősporthoz, egy olyan (szak)könyv, melynek célja, hogy olvasói elsajátítsák a szabadidősport alapvető fogalmait, koncepcióit, működési modelljeit, részletesen megismerjék az értékteremtés egyes dimenzióit, a szabadidősport piacait, és a különböző érintettek szerepét, feladatait. Az üzleti működés hangsúlyosan előkerül, a szolgáltatások jellemzői, a stratégiai tervezés, a nemzetköziesedés vonatkozásában is. A szabadidősport-rendezvények és a szabadidősport-turizmus is helyet kapnak a könyvben. A könyv központi gondolata az értékteremtés. A szabadidősportban a társadalmi hasznok sokkal jelentősebbek, mint a hivatásos sport esetén. Ehhez kapcsolódik a fenntarthatóság is, mint a szabadidősport területén viszonylag újonnan vizsgált terület, így ez a téma szintén tárgyalásra kerül.  

A könyv lektora, Paár Dávid, a pécsi és soproni egyetem habilitált egyetemi docensének szavai szerint a kiadvány: „a hazai szakirodalomban hiánypótló célt szolgál. Felsőoktatásban is jól használható, magyar nyelvű, a szabadidősport legkülönfélébb gazdasági aspektusait összefoglaló könyv ugyanis nincsen. Bár szórványosan találkozhatunk a sport és gazdasági élet összefonódásait elemző kiadványokkal, de komplett könyv formátumot, amely kimondottan a sportiparág szabadidősportos szegmensére koncentrál és azt több aspektusból járja körül, nem találunk.” A szabadidősportban tanulók, oktatók, kutatók mellett a vállalkozók, gyakorlati szakemberek számára is hasznos lehet a könyv, amely offline változatának megjelenése 2024 folyamán várható. 

A mersz.hu-n elérhető: https://mersz.hu/szabo-a-szabadidosport-uzleti-mukodese/ 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 10:41:57