Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megállapodást kötött az Óbudai Egyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem

2022-05-17 15:54:56

Szándéknyilatkozatot írt alá az Óbudai Egyetem és intézményünk a Corvinus székesfehérvári campusának jövőbeni működéséről. A jelenleg ott tanuló vagy idén felvételiző hallgatókat nem érinti a változtatás.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Anthony Radev, a Budapesti Corvinus Egyetem elnöke emlékeztetett arra, hogy 2016 óta indítanak képzéseket Székesfehérváron. Hozzátette: a campust eredetileg 600 diákra tervezték, de a kihasználtság nem volt teljes, ezért felmerült, valóban a Corvinus-e a legjobb gazdája az épületeknek. Azt mondta, a szándéknyilatkozat értelmében a két intézmény közösen dolgozza ki a két egyetem és a város számára is legelőnyösebb működési modellt.

Az elnök hangsúlyozta: a fehérvári campuson jelenleg tanuló hallgatókat még nem érinti az együttműködéssel elinduló változás, ők változatlan feltételekkel végezhetik képzésüket és mindenképpen corvinusos diplomát kapnak. A tavalyi felvételi eljárásban Fehérváron meghirdetett corvinusos képzéseket pedig szintén elindítja a Corvinus ősztől, ha van elég jelentkező, elegendő pontszámmal. A Corvinus vezetője köszöntőjét azzal zárta: „Meggyőződésem, hogy ebből az együttműködésből mindannyian profitálni fogunk, de ami a legfontosabb: az igazi nyertesei a jövőben Székesfehérváron tanuló egyetemisták lesznek.”

 Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora kiemelte, hogy a város múltja mellett a jövője is gazdag, ezt kívánják a megállapodással biztosítani. Kiemelte, hogy az egyetem munkatársai megelégedéssel fogadták a bejelentést, ami tovább erősödő jövőképet, jól használható diplomákat jelent újabb területeken.

Varga Mihály pénzügyminiszter, az Óbudai Egyetem kuratóriumának elnöke azt mondta: a modellváltó egyetemek sokkal gyorsabban reagálnak egy adott helyzetre, mint a klasszikus, állami fenntartásúak. Varga Mihály szerint a versenyképességről szól ez a szándéknyilatkozat, amelynek fontos eleme az együttműködés és az innováció. Megjegyezte, hogy a hagyományokra építve, közösen gondolkodva tudnak fontos képzéseket kínálni a hallgatóknak.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere elmondta: az Óbudai Egyetem átveszi a campust és a Corvinus dolgozóit, így az ő munkahelyük is garantált lesz a jövőben. Cser-Palkovics András beszélt arról is, hogy az Óbudai Egyetem Mechatronikai tudományos parkot hoz létre Székesfehérváron több mint 30 milliárd forintból, a fejlesztésnek a campus két épülete is része lesz.
      


(Forrás: MTI)

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 07:38:48