Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Megalakult az MKT Monetáris Politikai Szakosztálya

2022-01-24 11:40:50

Megtartotta alakuló ülését a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Monetáris Politikai Szakosztálya 2022. január 19-én, szerdán a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az alapító tagok a szakosztály elnökévé Takáts Előd egyetemi tanárt, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorát, társelnökévé pedig Banai Ádámot, a Magyar Nemzeti Bank jegybanki eszköztárért és devizatartalék-kezelésért felelős ügyvezető igazgatóját választották.

A szakosztály alapítói egy olyan szakmai műhely kialakítását tűzték ki célul, amely összefogja mindazokat a magyar közgazdászokat, akik kutatják a monetáris politikát világszerte vagy aktív alakítói a hazai és nemzetközi monetáris politikai döntéshozatalnak. A szakosztály tevékenysége és programjai során szeretne olyan szakmai fórumot biztosítani a monetáris politika iránt érdeklődőnek, amely elsődlegesen a monetáris politika koncepcionális kérdéseivel és a gazdaságpolitika kapcsolatával foglalkozik hazai, regionális és globális szinten.

Az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának elnökségi tagjai – Takáts Előd elnök és Banai Ádám társelnök mellett – a következő szakemberek lettek: Jakab Zoltán, a Nemzetközi Valutaalap vezető közgazdásza; Kuti Zsolt, a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikáért, pénzügyi piaci és makrofinanszírozási elemzésekért felelős ügyvezető igazgatója; Straub Roland, az Európai Központi Bank elnökének tanácsadója, az EKB Igazgatótanácsának koordinátora és Temesváry Judit, a Fed vezető közgazdásza. A szakosztály titkárának Kővári Zsombor Áront, a Budapesti Corvinus Egyetem vezető rektori tanácsadóját választották.

A Monetáris Politikai Szakosztállyal együtt immár 27 szakosztály közül választhatnak a Magyar Közgazdasági Társaság tagjai, akik a honlapunkon jelszavukkal és belépési nevükkel bejelentkezve csatlakozhatnak az új szakosztályhoz, vagy online adategyeztető lapunkon jelezhetik csatlakozási szándékukat.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.26. - 19:12:47