Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Második lett csapatunk a minneapolisi üzleti-informatikai esettanulmányi versenyen

2023-04-06 09:38:37

A CoMIS nemzetközi MIS esettanulmányi versenyt a University of Minnesota szervezte meg Minneapolisban március 28-31. között.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Corvinus csapata egyedüliként képviselte az európai kontinenst a döntően észak-amerikai mezőnyben, a meghívásos versenyen 14 csapat vett részt. Egyetemünk csapatának tagjai, Sallai Réka, Szabó Kíra Alícia és Pataki Ákos mindannyian gyakorlott esetoldó versenyzők. A csapatot a Cases on Business-IT Management tárgy keretében Aranyossy Márta, Fehér Péter és Varga Krisztián készítette fel a versenyre. 

A szervezők az első két napon néhány könnyedebb programmal tették lehetővé a csapatok ismerkedését egymással és a versenynek otthont adó egyetemi várossal. A verseny harmadik napján már a komoly munkáé volt a főszerep: a csapatoknak 24 órája volt, hogy az üzleti informatikai esetre kreatív, meggyőző és megvalósítható megoldást találjanak. Az eset szponzora a minneapolisi székhelyű Life Floor vállalat volt, amely vízi létesítmények számára kínál magas minőségű burkolási megoldásokat és innovatív termékével az elmúlt évtizedben nemzetközi elismertségre tett szert.  A csapatok feladata a növekvő vállalat belső folyamatainak újragondolása volt, a hatékonyságot átgondolt IT megoldásokkal támogatva. 

Csapatunk a divíziók versenyében eredményesen szerepelve csoportelsőként végzett, maga mögé utasítva a Pennsylvania State University és a Texas Christian University csapatát is. A döntőben négy észak-amerikai csapattal mérték össze erejüket a corvinusos hallgatók, akik közül csak a University of Texas-Austin tudta megelőzni a magyar versenyzőket. Így az üzleti és akadémiai tagokból álló zsűri döntése alapján a Corvinus csapata a dobogó második fokára állhatott fel, az eset szponzora pedig külön kiemelte megoldásuk átfogó jellegét és kiváló előadói stílusukat. Utóbbi kapcsán még egy elismerést bezsebelhetett a csapat: Szabó Kíra versenyzőnk a legjobb előadó díját is elnyerte teljesítményével.  

Gratulálunk a csapatnak és a felkészítő oktatóknak az eredményhez! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 09:26:37