Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Magyar siker a Danube Cup hallgatói startup-ötletversenyen

2023-05-31 12:44:00

Két corvinusos csapat is kijutott a Danube Cup hallgatói innovációk és startupok versenyének nemzetközi döntőjére Regensburgba.

Budapesti Corvinus Egyetem

A versenyt idén a BME csapata, a „Gellit” nyert meg. A Danube Cup a Budapesti Corvinus Egyetem és a BME közös alapítású, franchise rendszerben működő nemzetközi vállalkozásindítási versenye, melyet idén három németországi egyetem lízingelt és szervezett meg.  

A bajorországi Passauban és Regensburgban rendezett 4 napos bootcamp-en és versenyen a Budapesti Corvinus Egyetemet két hallagatói csapat képviselte:  

  • Aprently, egy újragondolt ingatlanplatform. Céljuk a nemzetközi ingatlanpiacok teljes körű összekapcsolása, valamint a biztonság és az egyszerűsített keresési élmény biztosítása. Innovatív intelligens funkciókkal értéket teremtenek a bérlők, bérbeadók és ingatlankezelők számára. A csapat tagjai: Kovács-Szerján Kristóf, Pethő László Lőrinc, Patrik-Pirk Domonkos, Rádai Simon. 

  • Arterio: Termékük egy megbízható, pontos és kényelmes viseletű folyamatos vérnyomásmérő készülék, valamint egy olyan monitorozó rendszer, amely segít az orvosoknak idő- és energiatakarékosabb módon ellenőrizni pácienseik vérnyomását. A mérőeszköz egy viszonylag kicsi, hordható szalag, amely zökkenőmentesen méri a páciens vérnyomását. A mérések a nap folyamán folyamatosan történnek, az összegyűjtött adatok valós időben kerülnek a monitorozó rendszerbe, ahol a klinikusok és az ápolók követhetik pácienseik állapotát különböző állapotok (pl. alvás) során. A csapat tagjai: Horváth Lilla, Horváth Eszter, Torma Szabolcs, Tóth Bálint. 

A hallgatók a Corvinus különböző alapszakjainak hallagatói, de az Arteriot más egyetemek, többek között a BME hallagatói is erősítették. A felkészítőik a Corvinus Vállakozás és Innováció Intézetének munkatársai voltak, Németországba Dr. Petheő Attila tanszékvezető és Dr. Huszák Loretta adjunktus, a DSG program igazgatója kísérték ki a versenyzőket.  

A Danube Cup nemzetközi döntőn idén a BME-s hallgatók által alapított “Gellit” csapata szerezte meg az első díjat, és kapta meg a vele járó ezer eurós fődíjat. A Gellit olyan innovációt kínál a farmok számára, amellyel az állati hulladékot kiváló minőségű talajjavító termékké alakíthatják át. 

A BME-ről érkező csapatok tagjai: 

  • Gellit: Mészáros Márton, Farkas Szabolcs, Mogyoróssy Nóra 
  • Workredible: Kovács Marcell, Gombási Róbert, Balogh Roland Szabolcs 

Gratulálunk a versenyzőknek és további sikereket kívánunk a versenyző hallagatói csapatoknak! 

Vecsenyi János, Mészáros Márton, Farkas Szabolcs, Danyi Pál 

A Danube Cup versenysorozatot eredetileg Vecsenyi János, a BME GTK Menedzsment és Vállalkozásgazdaságtan Tanszékének címzetes egyetemi tanára, valamint Danyi Pál, a tanszék egyetemi docense hívta életre hét évvel ezelőtt a Műegyetem és a Budapesti Corvinus Egyetem vállalkozó hallgatói számára. A 2016-ban elindult Danube Cup startup versenyt rövid időn belül jelentős nemzetközi érdeklődés is övezte: több Duna-menti egyetem is csatlakozott a versenysorozathoz, ami a hozzá kapcsolódó konferenciával együtt mára egy szakmai hálózattá és sikeres társadalmi vállalkozássá nőtte ki magát. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 05:55:55