Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Lezárult a doktori felvételi: továbbra is az akadémiai pálya a legnépszerűbb 

2022-05-30 13:53:15

108 jelentkező szeretné a posztgraduális tanulmányait a Corvinus Doktori Iskolákban folytatni.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Stock Student

Mivel egy jelentkező akár több helyre is felvételizhetett, így az összes jelentkezés száma magasabb, összesen 123. 

A felvételizők idén második éve választhattak kétutas doktori képzés keretében az akadémiai és a szakértői pálya között. Az előbbire 76, míg az utóbbira 32 jelentkezés érkezett. (Ez a jelentkezési arány hasonló a tavalyihoz.) A legtöbben a Gazdálkodástani Doktori Iskolába szeretnének bekerülni. 

Az akadémiai pálya azok számára ideális választás, akik életpályájuk során hivatászszerűen foglalkoznának oktatással és kutatással, karrierjüket a felsőoktatási, kutatási szférában képzelik el, a szakértői pálya pedig azoknak szól, akik már gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek.  

Szintén második éve lehetett pályázni a Corvinus Doktori Ösztöndíjra is (ezt az akadémiai modellre jelentkezők választhatták). Az Egyetem ezzel szeretné támogatni a doktoranduszok egzisztenciális stabilitását, amelynek köszönhetően 280 000 forintra egészül ki az állami ösztöndíj. 

Doktori képzéseinken évről évre egyre több nemzetközi hallgató tanul, így a kurzusok többsége angolul folyik. Idén a jelentkezők csaknem 20%-a volt külföldi, a pályázók között van kínai, német, sőt, dél-afrikai állampolgár is. 

A Stipendium Hungaricum keretében külön felvételi eljárásban jelentkezhetnek nemzetközi hallgatók, ez az eljárás – a hazaival ellentétben – már lezárult. Ennek keretében 134 első helyen nominált jelentkező közül 31 főt vettünk fel.  

A felvételik hamarosan kezdődnek, sok sikerült kívánunk minden jelentkezőnek.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.07. - 12:28:03