Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Kreatív üzleti ötleteket díjaztunk a BlackBelt Zrt. és a Corvinus közös versenyén

2021-11-26 11:55:25

November 15-én zárult a BlackBelt és a Corvinus által szervezett ötletverseny. A döntőbe jutott 10 legjobb pályázó a legkülönbözőbb tematikájú pályaművekkel állt ki a zsűri elé, akik az ötlet újszerűségét, megvalósíthatóságát, piacképességét és hiánypótló szerepét értékelték.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Kép forrása: BlackBelt Zrt. 

Az ötletversenyre zömmel egyénileg jelentkeztek a hallgatók, többségük a kidolgozás fázisában levő ötletet küldött be. A pályázat első fordulója október végén zárult, a beérkezett művekből a BlackBelt Zrt. és az Egyetem szakembereiből álló szakmai zsűri a 10 legjobbat juttatta tovább a döntőbe. A kiválasztott pályázókat a BlackBelt Zrt. és az Egyetem szakértői támogatták a döntőre való felkészülésben. 

A november 15-i döntőn a résztvevőknek 10 perc állt rendelkezésükre ötletük ismertetésére, a szakmai zsűri pedig további 5–10 percben tett fel nekik kérdéseket. A pályázatok újszerű ötletei rendkívül széles skálán mozogtak: volt, akinek az alkalmazásötlete pszichológiai felmérés alapján ajánlana ajándékötleteket, de olyan is, aki a webáruházakat reformálná meg a fenntartható divat figyelembevételével. Mindezek mellett különböző éttermi, építőipari és szabadidős alkalmazásokat is prezentáltak a hallgatók. 

A szakmai zsűri a döntőn az ötlet újszerűsége, megvalósíthatósága, piacképessége, hiánypótló szerepe alapján értékelte a benyújtott ötleteket és azok prezentálását. Az elbírálásnál előnyt élveztek azok a hallgatók, akik a vállalati felhasználhatóságot vették figyelembe ötletük kidolgozásakor.  

A döntőn végül kihirdették a végső sorrendet és a nyerteseket, akik 100 000, 200 000 és 350 000 forintos pénznyereményben részesültek, támogatva ötletük tovább dolgozását: 

  1. helyezett: Kovács Anna Ágnes – Outfit of Tomorrow 
  1. helyezett: Fehér-Kaplár Zsombor – Pack & Go szállásfoglaló alkalmazás  
  1. helyezett: Dóka Csilla Anna – QRD.R, QR-kód alapú vendéglátás, Csillag Balázs – jean 
Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 11:31:21