Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Közös gondolkodás a területfejlesztési szakemberképzés megújításáról 

2023-04-11 09:49:33

A Corvinus Egyetemet Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszék munkatársai, Dr. Varga Ágnes tanszékvezető és Dr. Péti Márton egyetemi docens képviselik.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A Corvinus Egyetem részvételével megindultak a Miniszterelnökség Területfejlesztésért Felelős Államtitkársága, a felsőoktatási intézmények és érintett szereplők közötti, a területfejlesztési szakemberképzés megújításáról szóló egyeztetések. 

Dr. Péti Márton, a Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszék egyetemi docense és a regionális- és környezeti gazdaságtan szak szakfelelőse 2023. március 31-én felkért paneltagként vett részt a területfejlesztési, területi tervezési és vidékfejlesztési felsőoktatási képzésekről szervezett fórumon. Hozzászólásában ismertette a Corvinus Egyetem kiemelkedő eredményeit, különösen a regionális és környezeti gazdaságtan mesterszak, valamint a Geopolitika és Fenntarthatóság Doktori Program vonatkozásában. Kiemelte továbbá e képzések országos összehangolásának és az itt végző szakemberek érdekképviseletének szükségességét. 

Az eseményre a Magyar Regionális Tudományi Társaság, a Területfejlesztési Minisztérium és az Agrárminisztérium szervezésében megrendezett Területfejlesztők Napja szakmai rendezvény 2. napján került sor. 

A panelbeszélgetés szorosan kapcsolódott a Dr. Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter által a területfejlesztés stratégiai megújítására elindított, a területfejlesztési szakemberek képzésében részt vevő felsőoktatási intézményekkel kötött szakmai együttműködésére és tapasztalatcserére összehívott felsőoktatási munkacsoport tevékenységéhez, amely 2023. március 27-én tartotta első ülését. A felsőoktatási kerekasztalban a Corvinust Dr. Péti Márton mellett Dr. Varga Ágnes, a Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszék vezetője képviseli. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.28. - 22:03:08