Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Környezetvédelmi innovációs díjat nyert a Corvinus alumni és BME hallgatók közös vállalkozása

2024-04-19 13:55:00

A világ első fújós dezodor újratöltő megoldásáért kapott rangos elismerést a Respray Műegyetemi és Corvinusos alumni hallgatók startupja.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Respray Solutions Kft. a világon elsőként fejlesztette készre és vitte piacra fújós dezodor újratöltő megoldást. A fiatalok a kezdetektől fogva a környezetvédelem és a fenntarthatóság elkötelezettjei, fejlesztésükkel az alumínium dezodor palackok jelentette veszélyes hulladékok mennyiségét szeretnék csökkenteni. 

A probléma megoldásaként egy többször újratölthető, káros hajtógáz-mentes technológiát dolgoztak ki. A páros konstrukciója ötvözi az innovatív szelep- és szórófej technológiát, amelyhez egy saját fejlesztésű, egyszerűen alkalmazható és felhasználóbarát (újra)töltő automatát is építettek. Jelenleg ők kínálják a világ legfenntarthatóbb fújós dezodorát. 

2024. március 26-án az Országház Felsőházi Termében átadták a 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíjat, valamint további innovációs díjat, köztük a környezetvédelmi témájú fejlesztésért járó prominens szakmai elismerést. 

A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság, élén a kulturális és innovációs miniszterrel, elsősorban a gazdasági eredmények és a társadalmi hasznosság alapján választotta ki a kiemelkedő innovációs teljesítményeiket. Az idei ünnepi díjátadó eseményen az előző évben több mint 33,8 milliárd forint többletbevételt eredményező, kiemelkedő társadalmi hasznot hozó, világviszonylatban is kimagasló teljesítményeket díjaztak. 

A díjazottakról és további 44, innovációnak elismert pályázatról szóló kiadvány a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) honlapján tekinthető meg. 

 32. Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívás nyerteseinek listája és ismertetőik a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) honlapjánolvashatók.

Zámbó Gergely, a Respray Solutions egyik alapítója korábban interjúban nyilatkozott a Corvinus egyetemnek, mely az alábbi linken érhető el.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.02. - 14:18:45