Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Koreai cigányzenével ünnepeltek a magyar egyetemi öregdiákok

2023-07-06 16:14:00

A Szöulban megrendezett Magyar-Koreai Alumni Találkozón három corvinusos alumni is részt vett.
A képen balról jobbra láthatók: Dan Choi, Sungyoun Park, Staszak Klaudia és Anna More

A szöuli Liszt Intézetben, a Tempus Közalapítvány szervezésében találkoztak magyar egyetemi öregdiákok még június 21-én. Az esemény egy izgalmas fúziót teremtett a magyar és koreai kultúra között, amely az egész eseményt átjárta, és lenyűgözte a részt vevő alumnikat. Az egyik kiemelkedő kulturális program KoN, az első koreai cigány hegedűművész fellépése volt.  

A találkozó kiváló lehetőséget nyújtott a Magyarországon korábban végzett koreai hallgatók, a jelenleg magyar felsőoktatási intézményekben tanulók és a külföldön magyar szakirányú tanulmányokat folytató koreai diákok közötti kapcsolatépítésre. 

A Corvinus Egyetemet az eseményen Staszak Klaudia, az NKA Nemzetközi Hallgatói Toborzásért felelős munkatársa képviselte. A Corvinus Alumni & Careers csapata segítségével Klaudia három volt corvinusos diákkal találkozott a rendezvényen, akik valamennyien kiemelkedő karriert futottak be az oktatás, a jog, az egészségügyi szolgáltatások és az építőipar területén. 

Az összes részt vevő volt koreai diák izgatottan várta a magyarországi végzett diákokkal való kapcsolatteremtést, az Alma Materrel újraéledő kapcsolatot és a dél-koreai magyar közösséggel való kapcsolattartást. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.03. - 09:15:58