Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Kiválasztotta a Corvinus a tehetségtámogató programjának résztvevőit

2022-09-01 14:14:04

Tíz tehetséges és rászoruló fiatalt választott ki augusztus 25-én a Budapesti Corvinus Egyetem, hogy egyéves, érettségi utáni intenzív felkészítő képzést nyújtson számukra térítésmentesen egy sikeres jövő évi egyetemi felvételhez.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

Az Illyés Gyula Program első, felvezető projektjébe két budapesti, hét vidéki és egy határon túli jelentkező pályázott eredményesen, és személyenként közel négymillió forinttal támogatja őket az Egyetem.

A Budapesti Corvinus Egyetem missziójának tekinti, hogy társadalmi háttértől és anyagi helyzettől függetlenül megtalálja és képezze a legkiemelkedőbb képességű hallgatójelölteket. Az Egyetem az idén tavasszal először meghirdetett Illyés Gyula Programjába olyan tehetséges, érettségizett magyar fiatalok pályázatát várta határon innen és túlról, akiket nem vettek még fel felsőoktatási intézménybe, szüleiknek nincs diplomája és legfeljebb 26 évesek.

A háromtagú bírálóbizottság az eddigi tanulmányi eredményeknél nagyobb súllyal vette figyelembe a jövőképet és a motivációt, hiszen a program célja, hogy azoknak is új lehetőséget biztosítson, akik ugyan eltökéltek, de a körülményeik miatt eddig nem volt lehetőségük arra, hogy a legtöbbet hozzák ki magukból. Elsősorban azt mérlegelték, mennyit adhat hozzá a program ahhoz, hogy részvevők sikeresen felvételizzenek jövőre.

Az augusztus 25-én lezajlott kiválasztás eredményeképpen 19 és 26 év közötti diákok kerültek a programba, férfiak, nők vegyesen. A kiválasztott tehetségek közül ketten fővárosiak, heten vidékiek és egy sikeres pályázó a Kárpátaljáról származik. Akadnak köztük, akik egyszülős családból érkeznek, akiket nagyszülő nevel, és olyan is, aki az orosz-ukrán háború miatt került nehéz helyzetbe.

Arra biztatom a programba bekerülőket, használják ki ezt a páratlan lehetőséget, mert meggyőződésem, hogy ennek révén elérik céljukat.” – mondta Takáts Előd, az egyetem rektora.

A résztvevő fiatalok személyenként közel négymillió forint értékű támogatást kapnak egy tanév alatt: intenzív angol nyelvi és matematikai felkészítést, továbbá tíz hónapon keresztül havi nettó 130 ezer forint pénzbeli juttatást, térítésmentes kollégiumi elhelyezést, napi egyszeri meleg étkezést, a tanuláshoz szükséges eszközöket, telefon- és internet-előfizetést, valamint utazási hozzájárulást. Az itt töltött tanév alatt mentorok is segítik őket. A sikeresen pályázók szeptember 1-jén költöznek a Corvinus kollégiumába.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 02:30:05