Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Kiírta a Corvinus rektori pályázatát az egyetem fenntartója

2024-03-14 14:30:00

A Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány nemzetközi pályázatot hirdet a Corvinus rektori pozíciójának betöltésére.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az egyetem csaknem öt évvel ezelőtti fenntartóváltása megteremtette annak lehetőségét, hogy a Corvinus belekezdjen a működését gyökeresen átalakító megújulási folyamatba, amely az intézményt a várakozások szerint Közép-Európa legjobb gazdaság- és társadalomtudományi egyetemévé teszi.

A Corvinus kiemelt célja továbbá a nemzetközi kutatási kiválóság elérése, amelyhez nélkülözhetetlen a nemzetközi kutatási kultúra integrálása, az egyetem innovációs potenciáljának folyamatos növelése, valamint a nemzetközi oktatási, kutatási és innovációs együttműködéseinek további erősítése, bővítése.

Mindezen célok elérése érdekében a Corvinus Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány nemzetközi pályázatot hirdet a rektori pozícióra. Az új rektor elsődleges feladata az egyetem stratégiájának megvalósítása, kiváló kutatási és oktatási színvonal elérése és nemzetközi szinten is versenyképessé tétele.

A fenntartó az előző félévben kérte fel a Szenátust, hogy a korábbi eljáráshoz hasonlóan fogalmazza meg elvárásait, szempontjait a majdani rektort illetően. A Szenátus által létrehozott 5 fős eseti egyetemi bizottság a szenátorokat, az intézetvezetőket és a professzori testület tagjait bevonva felmérte és összegezte az akadémiai közösség elvárásait a jövendőbeli rektor szerepével kapcsolatban.  A jelentést a Szenátus támogatta, annak megállapításai beépültek a tartalmi elvárások közé.

A beadási határidő április 19. 17.00 óra, a pályázati kiírás itt érhető el. A folyamat további állomásairól tájékoztatást adunk.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.27. - 12:06:34