Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Kettős győzelemmel jutott négyes döntőbe a kosárlabdacsapatunk 

2023-04-27 09:43:08

Csapatunk 82-68 arányban győzte le az ELTE-BEAC-ot.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Közgáz – ELTE-BEAC 82-68 (21-20. 21-17, 18-17, 22-14) 

Kinizsi u., 50 néző. Vezette: Horváth Cs., Nepp.  

Közgáz: Szántó 7/3, Limpek 1, Pfandler 8, Galambos 17/9, Úr 13. Csere: Papp D, 5/3, Bartha Á. 21/15, Kutrovich 4, Jenei 4, Grilli 2, Csepregi, Fóti. Mb. edző: Kováts László 

ELTE-BEAC: Nagy J. 11/6, Sipos M. 13/9, Szabó B. 4, Ipacs 13, Morauvszki 11. Csere: Antal 4, Orczi 2, Baroch 3/3, Szabó I. 5/3, Szász 2, Sipos B. Edző: Csányi Zoltán 

Bár a Közgáz 26 ponttal diadalmaskodva az “odavágón” gyakorlatilag az első meccsen eldöntötte a továbbjutást, egy nagyon elszánt, motivált, harcos ELTE-BEAC-ot láthatott a szép számú közönség. A kellemetlen zónájukkal kezdetben nem is igazán tudtak mit kezdeni a hazaiak. Az ELTE-BEAC a végül 11 pontos, 15 lepattanós dupla-duplával záró, védekezésben pedig a “légelhárításban” is jeleskedő Morauvszki Gergely, valamint Nagy Joel vezérletével 7 ponttal elléptek. Fokozatosan talált magára a Közgáz, és felvette a kesztyűt, azaz a vendégek harcos stílusát. Úr Mátyás vezetésével apránként faragtak hátrányukból, sőt a negyed végén Papp Dominik triplájával át is vette a vezetést.  

A második etap nagy rohanással, de mindkét fél részéről sok hibával indult. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a vendégeknél kifejezetten ügyes, bátor betörésekből Sipos Márton, hazai részről pedig “palánkdöngető” triplákkal Bartha Ákos jeleskedett. Ahogy az első, a második etap vége is a hazaiaké volt, akik 5 ponttal vezettek félidőben.  

Térfélcsere után sokáig az volt a képlet, hogy 8-10 ponttal ellépett a Szántó Dániel által ügyesen mozgatott Közgáz, de az ELTE-BEAC a legkisebb hazai pontatlanságot is indításos kosarakkal büntetve Nagy, illetve a távolról pontatlanul célzó, ám közelebbről hatékony Ipacs Donát révén mindig felzárkóztak. Sőt, a záró etap közepén, amikor Sipos ismét “megrázta magát”, fordított is az ELTE-BEAC. Ekkor azonban Galambos Árpád lépett elő, 3 hazai akcióból 2 tripla közé “beékelve” egy duplát, vagyis zsinórban 8 pontot dobva megtörte a vendégek ellenállását, s a vége ugyan 14 pont lett, de a jól küzdő ELTE-BEAC alaposan megnehezítette a nyugati csoport győztesének dolgát.  

Mb. Kováts László: “A játékunkban, a koncentrációnkban szerintem kicsit benne volt az első meccs eredménye. Sokat játszottunk olyan felállásban, mint amilyenben eddig soha, hogy szokják egymást a srácok a négyes döntő előtt. Minden játékos játszott, sokat forgattuk a csapatot, várjuk a sorsolást.” 

Csányi Zoltán: “Harminchat percig nagyon jól, szinte erőn felül tartottuk magunkat, ez az eredmény abszolút vállalható, sokkal jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen. Gratulálok a Közgáznak, és sok sikert kívánok a négyes döntőre.” 

Továbbjutott: Közgáz kettős győzelemmel 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.29. - 15:44:44