Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Képzésfejlesztési és kutatási együttműködés a Corvinus és az MVM között

2022-10-20 10:10:08

A Corvinus Egyetem akadémiai tudásának és az MVM vállalatai üzleti tapasztalatainak ötvözésével a két szervezet fő célja, hogy emelje a magyarországi oktatás és kutatás színvonalát, elsősorban az innováció és a vállalkozásfejlesztés területén.

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint az MVM Zrt. október 17-én, Budapesten. Az egyetem képviseletében Szabó Lajos általános rektorhelyettes és Vas Réka oktatási rektorhelyettes, az MVM részéről Fluck Benedek humánerőforrás és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes és Gál Katalin vezérigazgatói kormányzati tanácsadó írta alá a dokumentumot a Corvinus Egyetemen.

„Mindkét fél számára kölcsönös előnyökkel jár a megállapodás. Egyrészt ahhoz, hogy hallgatóink számára a képzéseinket folyamatosan naprakészen, kiváló minőségben fejlesszük, a legfrissebb hazai üzleti tapasztalatok integrálása elengedhetetlen, és ebben kiváló partnerre találtunk az MVM-ben. Másrészt meggyőződésem, hogy a Corvinus által biztosított elsőrangú oktatási és alkalmazott kutatási lehetőségekkel élve az MVM versenyelőnyhöz jut a piacon” – mondta Szabó Lajos, a Corvinus általános rektorhelyettese.

„Büszkék vagyunk arra, hogy új szintre emelhetjük együttműködésünket a Corvinus Egyetemmel, amely hazai és nemzetközi viszonylatban is meghatározó mind magas szintű képzései, mind jövőbe mutató kutatási projektjei tekintetében. A jelenlegi megállapodás kiváló alapot teremt arra, hogy az MVM Csoport és a Corvinus Egyetem megossza egymással gazdasági és energetikai tudását, illetve kutatási és fejlesztési tapasztalatait, annak érdekében, hogy az egyetem tovább tudja fejleszteni képzéseit. Ugyanakkor az együttműködés célja az is, hogy az MVM Csoport az utánpótlás szempontjából fontos bázisként szolgáljon a Corvinus végzős és már diplomás hallgatóinak” – mondta Fluck Benedek, az MVM Zrt. humánerőforrás és szolgáltatási vezérigazgató-helyettese.

A kooperációnak köszönhetően az MVM Csoport szakmailag támogatja a Budapesti Corvinus Egyetem képzéseit: munkatársai részt vesznek a vállalati igényekhez igazodó tananyagok fejlesztésében, szakértőként segítik az oktatási háttérmunkát, konzultációs lehetőséget nyújtanak szakdolgozatok, TDK-dolgozatok elkészítéséhez, vendégelőadóként, üzemlátogatások szervezésével megosztják szakmai tapasztalataikat az egyetem hallgatóival, szakmai gyakorlati helyeket ajánlanak fel.

A Corvinus vállalja, hogy együttműködik az MVM Csoport számára legalkalmasabb gyakornokjelöltek beazonosításában, közreműködik a munkatársainak szakmai továbbképzésében, és a vállalat által igényelt témákban kutatásokat, módszertani fejlesztéseket végez. Az egyetem és az MVM törekszik közös szakmai és képzési programok megrendezésére, közös szakmai kiadványok kiadására. Az MVM emellett részvételi lehetőséget kap az egyetem hallgatói önkormányzatainak rendezvényein.

A megállapodás határozatlan időre szól, a benne rögzített együttműködések kiemelten az innováció és a vállalkozásfejlesztés területeire terjednek ki.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.18. - 19:55:06