Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Kecskeméti győzelemmel zárult a Közgazdasági Diákolimpia döntője a Corvinuson

2023-04-11 16:55:36

Az idei verseny döntőjét a Corvinus Egyetemen rendezték meg.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A középiskolásoknak szóló nemzetközi megmérettetés hazai döntőjében 13 település 16 iskolájának 25 diákja mérte össze közgazdasági ismereteit. A Közgazdasági Diákolimpiát először Csehországban szervezték meg 2016-ban. 2019 óta Magyarország is megrendezi a nemzeti versenyt, és delegálja az országos döntő legjobbjait a nemzetközi döntőbe. 

Az országos döntő két fordulóból állt: délelőtt egy írásbeli teszten mérkőznek meg egymással a diákok, és közülük a legjobban teljesítő 10 tanuló szóbelizett délután a neves közgazdászokból, professzorokból álló zsűri előtt. A döntős versenyzőket és az őket elkísérő pedagógusokat az írásbeli forduló előtt Pleschinger Gyula, a versenyt szervező Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) elnöke, a Monetáris Tanács tagja és Takáts Előd, a Budapesti Corvinus Egyetem rektora, az MKT Monetáris Politikai Szakosztályának elnöke, egyben a döntő zsűrijének elnöke köszöntötte. 

A zsűri további tagjai: Csath Magdolna, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyetemi tanára; Dombi Ákos, az Eötvös Loránd Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi docense és Kocziszky György, a Miskolci Egyetem emeritus professzora, az MNB Monetáris Tanácsának tagja voltak. 

A Közgazdasági Diákolimpia első három helyezettje: 

  1. Andrási Szabolcs (Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Technikuma); 
  2. Madár Gergely (budapesti Németh László Gimnázium);  
  3. Németh Boglárka (ózdi Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium).  

Hármukon kívül, negyedik és ötödik helyezettként Dudás Ágoston (ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium) és Kovács-Bordás Bálint (székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola) képviselheti hazánkat szeptemberben Pozsonyban, a verseny angol nyelvű nemzetközi döntőjében. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.29. - 06:28:08