Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Jubileumi díszoklevél-átadó ünnepség a Corvinuson

2023-10-11 15:51:00

Idén több mint 200 jubileumi díszoklevelet adott át az Egyetem egykori hallgatóinak.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Főépület aulájában 202 jubileumi rubin-, vas-, gyémánt- és aranydiplomát nyújtott át Szabó Lajos megbízott rektor, Vas Réka rektorhelyettes és Szántó Richárd dékán az Egyetemen 70, 65, 60 és 50 éve diplomát szerzett volt hallgatóinak. 

A jubileumi mérföldkő alkalmából az idei évben elindítottunk egy sikeres támogatói kezdeményezést, ami kapcsolódásra ad lehetőséget a volt, jelenlegi és jövőbeni hallgatóink között. Olyan célt kerestünk az adományok felajánlására, ami az ötvenes, a hatvanas, a hetvenes és a 2020-as években ide járó hallgatóknak is ugyanolyan sokat jelent – ez nem más, mint a szeretett Egyetemi Könyvtár. Támogatásukkal a jubiláló évfolyamtársaknak lehetőségük van a Corvinus hallgatóinak maradandót adni, az adományukkal fontos adatbázisok előfizetését, kötetek beszerzését és digitalizálását teszik lehetővé.  

Az ünnepségen Szabó Lajos megbízott rektor mellett beszédet mondott még Fischer Mónika, az Egyetemi Könyvtár vezetője is, aki megköszönte a támogatást, valamint minden résztvevőt bátorított a Könyvtár látogatására, hiszen ez a szolgáltatás alumniként is elérhető.  

Jubiláló hallgatóink az ünnepség előtt és után örömmel nosztalgiáztak évfolyamtársaikkal és emlékeztek vissza az Egyetemen töltött évekre, valamint meglátogathatták az egyetemtörténeti kiállítást és a régi Zsibongót is.  

Az Egyetem az elmúlt években több ezer kiváló szakembert jutalmazott díszoklevéllel, akik a nemzetközi gazdasági, politikai és tudományos életben elért szakmai sikereikkel tovább erősítik a Corvinus és elődintézményeinek hírnevét. Ezt a tradíciót büszkén visszük tovább az elkövetkezendő években is.  

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.16. - 06:14:13