Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Jóváhagyta a Kuratórium a Szenátus reformját, az Egyetem bemutatta a jövő évi költségvetés alapelveit 

2022-09-27 10:54:45

A Corvinus Egyetemet fenntartó Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány (MUC) kuratóriuma szeptember 22-i ülésén jóváhagyta a Szenátus összetételének és a szenátusi tagok választási rendjének reformjáról szóló javaslatot, így elindulhat az megújult szervezeti struktúrához igazodó, a képviseleti elvet megfelelően érvényesítő, akadémiai fókuszú új testület felállításának folyamata.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Elfogadta a Kuratórium a Szervezeti és Működési Rend és mellékleteinek további módosításait is, így többek között az Egyetemi Nyelvvizsgaközpont megszüntetését, továbbá jóváhagyta az Egyetem Szellemitulajdon-védelmi és -kezelési szabályzatát is, melynek célja, hogy az egyetemi innovációk és az egyéni szellemi alkotótevékenység ösztönzése mellett biztosítsa a Corvinuson létrejövő szellemi alkotások egységes értékelését, nyilvántartását és értékteremtő hasznosítását, valamint erősítse az Egyetem társadalmi és vállalati közegben betöltött szerepét, színvonalát és pozícióját.  

Az Egyetem kancellárja bemutatta a 2023. évi egyetemi költségvetés tervezését meghatározó alapelveket, illetve hatásokat. A kuratórium a részletes tervezetről további egyeztetést tart szükségesnek. A fenntartó támogatta a Corvinus Elnöki Testületének azon döntését, hogy az idei költségvetés terhére rendkívüli juttatással enyhíti a munkatársak megemelkedett anyagi terheit, és egyetértett azzal is, hogy az Egyetem vezetése lépéseket tesz a 2023. december 31-ig hatályos szerződések szerinti energiafelhasználás további racionalizálására. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 04:41:15