Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Jelentkezz nemzetközi csereprogramjainkra!

2023-05-23 04:26:00

Június 12-ig lehet pályázni Erasmus+, bilaterális és CEEPUS programjainkra.

Budapesti Corvinus Egyetem

Pályázatainknak köszönhetően olyan nemzetközi tapasztalatra tehetsz szert, mely előnyt jelent a munkaerőpiacon, bővíti látóköröd. A külföldi tanulmányok keretében elmélyítheted szakmai tudásod és olyan nemzetközi kapcsolatokat építhetsz, amelyeket pályád során kamatoztathatsz.  

A megpályázható intézmények listáját itt találod 

Az alábbi külföldi részképzésekre pályázhatsz június 2. és 12. között: 

Erasmus+  

Az Erasmus+ egy, az Európai Unió által finanszírozott program. A fő céljai között szerepel többi közt a kulcskompetenciák és készségek fejlesztése, valamint a már meglévő nyelvtudás továbbfejlesztésének segítése. A Corvinusról évente kb. 500-600 hallgató utazik külföldi egyetemekre, és körülbelül ugyanennyi hallgatót fogadunk.  

Bilaterális programok 

A Corvinusnak nemcsak az Erasmus+ által lefedett országokban, de világszerte is vannak kiemelkedő, nemzetközileg elismert partneregyetemei. Ez lehetővé teszi, hogy külföldi részképzésedet ne csak Európán belül, de akár Ausztráliában, Szingapúrban, az USA-ban, vagy netán Brazíliában töltsd.  

Kinek szólnak ezek a programok?  

Alap- és mesterszakos hallgatóként akár már az első félévedben pályázhatsz, doktori hallgatóként pedig a 3. félévedben.  

Miért érdemes pályáznod?  

Az Erasmus+ program keretében vendéghallgatóként tanulhatsz a Corvinus nemzetközileg elismert partneregyetemeinek egyikén úgy, hogy a külföldi részképzés keretében teljesített krediteket beszámíthatod az itthoni képzésedbe.  

Ha kellő körültekintéssel választod ki a megpályázott egyetemeket, itthoni kötelező és kötelezően választható tárgyakat is tudsz kint teljesíteni. A kint töltött féléved alatt csiszolhatod a nyelvtudásodat, hasznos szakmai és kulturális tapasztalatokat szerezhetsz és nemzetközi barátságokat is ki tudsz építeni.  

Hol pályázhatsz? 

A részképzésre a MOBility Manager rendszerben tudsz jelentkezni.  

CEEPUS  

A CEEPUS ösztöndíj-programban 16 ország vesz részt, Kelet-Közép Európából és a Nyugat-Balkánról. Minden ország a beérkező ösztöndíjasai részére nyújt támogatást, az ösztöndíjak mértéke országonként változó. Az aktuális támogatási összegek a Központi CEEPUS Iroda honlapján olvashatók az egyes országzászlókra kattintva.  

Kinek szólnak ezek a programok?  

Alap- és mesterszakos hallgatóként teljes szemeszterre, PhD-hallgatóként legalább egy hétre tudsz kiutazni a Corvinuson elérhető hálózatokban.   

Miért érdemes pályáznod?  

Kedvező ösztöndíjlehetőség nyílik a környező országokba, viszonylag kevés adminisztrációval jár a jelentkezés.  

Hol pályázhatsz? 

A részképzésre a MOBility Manager rendszerben tudsz jelentkezni.  

Még több kérdésed van? Irány az Online Q&A! 

Ha bármilyen kérdésed lenne a nemzetközi pótpályázattal kapcsolatban, vegyél részt a június 5-én 15 órakor kezdődő online nyílt napunkon, ahol felteheted azokat. Az eseményt Facebook- és YouTube-csatornánkon élőben követheted. 

A pótpályázat részleteit hamarosan közzétesszük. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.19. - 10:21:27