Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Jelentkezz az Adatelemzés és Informatika Intézet Adatvizualizációs versenyére! 

2023-03-20 15:57:52

A Corvinus Adatelemzés és Informatika Intézete a Bixpert Kft. szakmai támogatásával adatvizualizációs versenyt szervez.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Ambassador

A Budapest Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézete a Bixpert Kft. szakmai támogatásával Adatvizualizációs versenyt szervez. A cél olyan tehetségek felkutatása, akik jeleskednek az adatok mögött rejlő összefüggések feltérképezésében és ezeket képesek látványos vizualizációk formájában bemutatni. Munkátok során lehetőségetek nyílik az eddig megszerzett közgazdasági, informatikai és adatelemző tudásotok kamatoztatására, tehetségetek teljes körű kibontakoztatására.  

Mindenre kiterjedő támogatás 

A MicroStrategy magyarországi nagyköveteként a Bixpert büszkén áll az üzleti intelligenciával és adatelemzéssel kapcsolatos egyetemi programok mellé. A MicroStrategy Workstation formájában minden induló számára biztosítják az iparág vezető elemző és adatfelderítő eszközét. A minél alaposabb felkészüléshez pedig előadásokkal egybekötött workshopok formájában több, mint 20 éves szakmai tapasztalatukat bocsájtják a versenyzők rendelkezésére.  

Itt csak győztesek vannak 

A verseny mindenki számára hasznos lehet, aki az adatelemzés és vizuális adatfelderítés irányába szeretné továbbfejleszteni tudását. A fődíj 100.000 Ft., de az értékes nyereményeken túl természetesen a szakmai önéletrajzokban vagy LinkedIn profilokon is jól mutat egy ilyen típusú versenyen való indulás (nem beszélve arról, ha az még eredményes is volt).  

A feladat 

Több adatkészlet is a rendelkezésetekre áll a feladatban. Válasszátok ki ezek közül azt, amelyik a legtöbb összefüggést rejti és tárjátok ezeket fel, majd szemléltessétek is az eredményeket látványos vizualizációk/dashboard formájában! 

A választható témák:  

  • Társasjátékok (BoardGameGeek) 
  • Top 250 film (IMDb) 
  • Egészségügyi kiadások (WHO) 

Az adatok 

Társasjátékok (BoardGameGeek)  

Napjainkban reneszánszukat élik a társasjátokok. A BoardGameGeek adatbázisa kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy elmélyedjetek ebben a világban és megfejtsétek az adatok mögött rejlő titkokat. 

Top 250 film (IMDb) 

Nagyon szeretjük a jó filmeket és az IMDb értékeléseket is sűrűn szoktuk nézegetni. Arra gondoltunk, hogy Ti is szívesen elemeznétek a legjobb értékelésű filmeket és úgy gondoljuk, hogy ez az adatbázis erre kiváló lehetőséget nyújt majd. 

Egészségügyi kiadások (WHO) 

Több mint 190 WHO tagállam egészségügyi kiadásait tartalmazza az adatkészlet, mely az elemezhető mutatók széles körét tárja elénk évtizedekre visszamenőleg. Hozzátok ki a legtöbbet az elérhető adatokból, mutassátok meg a trendeket, az összefüggéseket, alkossatok földrajzi elemzéseket. 

Legyetek kreatívak! Egészítsétek ki az adatkészleteket belátásotok szerint! 

Az adatkészletek és az azokkal kapcsolatos egyéb információk a Moodle-ben lesznek elérhetők a regisztrált résztvevőknek.  

Szakmai elbírálás 

A beküldött munkákat a Bixpert munkatársaiból és egyetemi oktatókból álló szakértő zsűri értékeli majd és választja ki a legjobb, leginkább innovatív pályaműveket.  

A versenyen szívesen látnak mindenkit, aki: 

  • az adatvizualizáció iránt érdeklődik, vagy 
  • szeretné kipróbálni a MicroStrategy vonatkozó megoldását és megmérettetni magát egy verseny keretei közt. 

Fontos információk 

A versenyen egyénileg vagy maximum háromfős csapatban lehet indulni. A versenyre nevezni az ezen a linken tudtok

Határidő: 2023. március 29. (23:55) 

A pályázatok (a MicroStrategy-ben elkészített dashboard-ot tartalmazó fájl) benyújtása a Moodle rendszeren keresztül történik a regisztrált résztvevőknek.  

Határidő: 2023. május 3. 

A munkához nemcsak az eszközt biztosítjuk, hanem a kezelését is megtanítjuk Nektek. Ennek keretében a versenyen való részvételhez, felkészüléshez MicroStrategy előadást és workshop-ot szervezünk. Az online képzés 2023. április 5-én (szerdán) 15:00-tól lesz megtartva. A verseny regisztrált résztvevőit meghívjuk erre az eseményre.  

Az eredményhirdetés május 19-én (pénteken) 10:00 órakor lesz az Adatelemzés és Informatika Intézetben. 

További hasznos háttéranyagok a felkészüléshez, a versenyben való részvételhez 

MicroStrategy Workstation szoftver az ezen a linken érhető el (egy regisztrációt követően). A MicroStrategy-vel az alábbi hivatkozásokon keresztül elérhető oldalakon ismerkedhettek meg alaposabban: 

YouTube: 

Minden versenyzőnek jó felkészülést, élvezetes és eredményes munkát kívánunk! 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 15:09:54