Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Ismét díjazták a kutatási kiválóságot a Corvinuson

2023-05-24 13:43:17

2023. május 18-án adták át ünnepélyes keretek között a Corvinus Kutatási Kiválóság (CKK-23) díjakat a Corvinus Egyetemen. A díjátadón összesen 91 oktató-kutató publikációs teljesítményét ismerték el.

A Corvinus Kutatási Kiválóság elismerés a Corvinus oktatói-kutatói által publikált tudományos munkákat díjazza, így a CKK a nemzetközi mércével is kiemelkedő, az Egyetem szempontjából releváns kutatási eredmények ösztönzésének és elismerésének eszköze. A díjra – ami a megelőző év tudományos munkásságát értékeli – nyílt pályázaton lehet jelentkezni. 

Idén 4 kategóriában összesen 106 pályázatot nyújtottak be, ezekből 91 pályázatot díjaztak, közel 113 millió forint értékben.  

A benyújtott pályázatokat egy öt fős Bíráló Bizottság értékelte, amelynek tagjai Keszey Tamara, a Budapesti Corvinus Egyetem kutatási rektorhelyettese és a CKK Bizottság elnöke, Kónya István, a Corvinus Doktori Iskolák dékánja, Magyarics Tamás, az ELTE Angol-Amerikai Intézet professzora, Nagy Gábor, az INSEEC School of Business and Economics adjunktusa, valamint Virág Gábor, a University of Toronto Rotman School of Management docense voltak. 

A Bíráló Bizottság a publikációk tartalmát nem vizsgálta, ehelyett a rendelkezésre álló keret pályázati kritériumok alapján optimális, motiváló és a Corvinus stratégiai törekvéseit szem előtt tartó elosztását valósította meg. A Bizottság idén is a jelentkezők tudományos publikációinak nemzetközi rangja alapján határozta meg a díjakat. A tavalyi évhez hasonlóan most sem állapított meg alsó küszöbértéket, minden, a pályázati kritériumoknak megfelelő pályázó kapott díjat. A Bizottság ezzel az üzenettel kívánja kifejezni, hogy az Egyetem elismeri és méltányolja az erőfeszítéseket és az első lépéseket a nemzetközi kutatási kiválóság felé. 

Keszey Tamara kutatási rektorhelyettes a díjátadó során nyitóbeszédében kiemelte, hogy a Corvinus Kutatási Kiválóság a kutatást támogató ösztönzők zászlóshajója az egyetemen. Azt reméli, hogy a díjjal járó anyagi elismerés további ösztönzést jelent majd a kiváló tudományos munkák elkészítésében, amelyek tovább erősítik az Egyetem nemzetközi láthatóságát 

A díjátadón elismerésben részesültek a “TDK Publikációs Díj” nyertesei is.  

Munkatársainknak és hallgatóinknak szívből gratulálunk és sok sikert kívánunk további munkásságukhoz! 

Válogatás az ünnepségen készült fotókból itt tekinthető meg. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 16:51:31