Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Innováció és startupok a magyar ökoszisztémában

2024-05-09 15:48:00

Nagy sikerrel és magas részvétellel zajlott le a Hungarian Startup University Workshop Day.
Budapesti Corvinus Egyetem

Az eseményen fiatal vállalkozók, hallgatók, mentorok és szakértők gyűltek össze, hogy megosszák ötleteiket, tapasztalataikat és inspirációt merítsenek egymástól. A délelőtti program az “Innováció – Stratégia – Startupok” megnyitóval kezdődött, melyet Dr. habil Pintér Éva, a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozás és Innováció Intézetének intézetigazgató-helyettese tartott.

Ezt követte Dehelán Gábor és Borbély Viktor előadása, akik a BME GTK és BME FIEK inkubációs programja kapcsán beszéltek az innovációról, a siker és sikertelenség összefüggéseiről, valamint az ötletmodellezés és az üzleti koncepciókészítés folyamatáról.

Kiss László, a Hellopay Zrt. üzletfejlesztési igazgatója tovább gazdagította az eseményt tapasztalataival a mesterséges intelligencia alkalmazás területén, majd Czvitkó Máté startupper, a Budapesti Corvinus Egyetem volt vállalkozásfejlesztési szakos hallgatója és Proof-of-Concept verseny nyertese osztotta meg nézőpontját a startup világáról.

A délutáni program részeként bemutatkozott a 23 hallgatói projekt egy workshop keretében, ahol minden csapatnak három perc állt rendelkezésére projektjeik bemutatására, ezt követően pedig értékelés és beszélgetés zajlott a szakmai résztvevőkkel. A hallgatói ötleteket szakmailag Kiss László, Dehelán Gábor, Borbély Viktor, Ladányi Zoltán (Magyar Bankszövetség), Bagó Péter (Corvinus Innováció és vállalati inkubáció tanszék), Szilva Mónika (nagyvállalati marketing-szakértő és mentor), valamint Mucza Gergely (az MVM SFL innovációs menedzsere) értékelte.

Az esemény erősítette a startup közösség összetartását, és új lendületet adott az innovatív ötletek megvalósításához. A hallgatói ötleteket két féleéven keresztül Pintér Éva és Bagó Péter mentorálja, támogatja az egyetemen, akik immáron három éve vesznek részt a Hungarian Startup University Programban, jelentős tapasztalatot biztosítva az újonnan induló vállalkozások számára.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.01. - 05:10:47