Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Indulnak a TEK tavaszi elsős körei

2022-02-23 11:44:52

A Társadalomelméleti Kollégium idén is meghirdeti hatalkalmas olvasóköreit azoknak, akik szeretnének együtt gondolkodni napjaink tág értelemben vett társadalmi problémáiról.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az alábbi három kör indul a tavaszi félévben: 

1. Gyarmatosítás, imperializmus

  • Hogyan alakultak ki és álltak a kapitalizmus szolgálatába a gyarmatbirodalmak? Hogyan látjuk a Másikat és ki ő egyáltalán? Hogyan lehet küzdeni a kolonizáció ellen? Hogyan illik mindez a mai geopolitikai helyzetbe? 

2. A kripto az új arany?

Te lescreenshotolnál egy NFT-t? Egyáltalán mi az isten az az NFT? 

  • Merre halad a gazdaság a pénzügyi technológiák fejlődése nyomán? Mi a decentralizált fizetőeszközök politikája? Mi a kapcsolat a kripto és a neoliberalizmus között? 

3. Nők, k*rvák, művészek

  • Ki képvisel engem a művészetben? Ki a femme-facile és ki a madonna a popkultúrában? Több férfi ír, mint nő? Bele kell szeretnünk a hős férfiba? Nőként alkotni = feminizmus? Pornó mint művészet? 

Jelentkezés: február 27-ig a tekfelvetel@googlegroups.com e-mail címen. El ne felejtsétek megadni a neveteket és azt, hogy melyik körre vagy körökre jelentkeztek. 

A jelentkezést követően a körtartók felveszik veletek a kapcsolatot. Ezután a jelentkezők és a szervezők együtt döntenek arról, hogy a körök mikor legyenek megtartva. 

További információt az alábbi Facebook eseménynél találtok. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.21. - 00:03:00