Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Idén is több százan vettek részt a Kutatók éjszakáján a Corvinuson

2023-10-13 11:01:00

Nagy siker volt többek között a számviteles szabadulószoba, a tőzsdejáték és Pál Ferenc atya mentálhigiénés előadása is.
hallgatók ülnek az előadóban kutatók éjszakája

A sokszínűséget tükrözte a Corvinus kínálata az idei Kutatók éjszakáján, az AI-os témáktól a campustúrán át a geopolitikáig számos program várta az érdeklődőket. A kutatói életpálya népszerűsítését célzó uniós rendezvénysorozat részeként több mint 200 magyar helyszín 2500 programjának versenyében az egyetem csaknem 300 látogatót vonzott szeptember 29-én.  

A corvinusos foglalkozások közül többről sajtóbeszámolók is születtek, az Origo például lelkes és spoilermentes ismertetőt írt a számviteles szabadulószobáról Elrabolták egy vállalat főkönyvelőjét, 50 ezer euró váltságdíjat követelnek érte címmel. A szerző így fogalmaz: „a szoba nagyszerűsége épp ebben rejlik: egy látszólag “száraz” témával kínál valódi rejtvényfejtési izgalmakat, valamint tesz szó szerint tapinthatóvá, megfoghatóvá egy, egyébként elvont ismeretanyagra épülő gyakorlatot.” 

Az Economx (korábbi napi.hu) pedig meghallgatta Charles McFerren ismertetőjét az FTX kriptovaluta-tőzsdei csalásról, és interjút is készített az előadóval a Nem mentek volna csődbe, ha betartják a szabályokat című cikkében. Ebben a pénzügyi szakember kijelentette: „a vállalati kontrollok teljes kudarca, ami az FTX-tőzsdével történt, a szabályok betartása megakadályozhatta volna a csődöt”. 

A Corvinuson megtartott programok közül többet a következő hetekben írásos beszámolók formájában is feldolgozunk és publikálunk, hogy azok is ízelítőt kapjanak a Kutatók éjszakájából, akiknek nem volt alkalmuk személyesen részt venni. Olvashatunk majd például a tőzsdejátékról, a matematikai gondolkodás és a mesterséges intelligencia kapcsolatáról és Pál Ferenc atya mentálhigiénés előadásáról is. Az idősélet metaforáiról szóló előadás már olvasható: A harmadik életkor, avagy a sikeres öregedés titka.

Köszönjük előadóinknak, hogy idejüket, tudásukat, energiájukat áldozták a Kutatók éjszakájára, és ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy a nagyközönség első kézből megismerhesse a corvinusos kutatások eredményeit. Találkozunk jövőre is!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.15. - 20:03:37