Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Idén is sok corvinusos előadóval találkozhattunk a közgazdász-vándorgyűlésen

2023-09-25 16:02:00

Pénteken zárult a 61. Közgazdász-vándorgyűlés, a magyar közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája, amelynek szakmai programjában kilenc kollégánk is képviseltette magát.
Budapesti Corvinus Egyetem

A tanácskozást 2023. szeptember 21-22-én Egerben rendezte meg a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT). A két nap alatt két plenáris ülés és 16 szekció keretében csaknem 700 szakember hallgatta meg a gazdaság aktualitásairól szóló előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Az előzetesen rögzített szekciókkal együtt mintegy 150 előadó osztotta meg gondolatait a vándorgyűlés közönségével, köztük corvinusosok: 

  • Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a Corvinus emeritus professzora a nyitó plenáris ülés gazdaságpolitikai kerekasztal-beszélgetésén vett részt. 
  • Darvas Zsolt, a Corvinus tudományos főmunkatársa Az Európai Unió költségvetésének kihívásai a többéves keret félidei felülvizsgálatának tükrében – nincs itt semmi látnivaló? szekcióülésén vett részt. 
  • Kozma Miklós a Nemzetközi együttműködések a digitális innováció mentén szekciót elnökölte és bevezető előadást tartott. 
  • Pintér Éva, a Corvinus Vállalkozás és Innováció Intézet igazgatóhelyettese elnökölte a Mesterséges intelligencia a pénzügyekben – Adatgazda(g)ság üzleti kihívásai szekciót és részt vett a kerekasztal-beszélgetésben, Bagó Péter, a Corvinus Innováció és Üzleti Inkubáció Tanszék vezetője és Fehér Péter nemzetközi vezető mellett. 
  • Kerekes Sándor, a Corvinus professzor emeritusa A fenntarthatóság terén elért eredményeink és a jövő címmel előadást tartott a 20 éve az Európai Unióban és a jövő – Fejlesztéspolitikai szándékok és eredmények szekcióban. 
  • Csutora Mária egyetemi tanár, a Corvinus Fenntarthatósági Indikátorok Kutatóközpontjának Igazgatója elnökölte a Környezetpolitikánk az EU elvárások hálójában: a 20 éves EU-tagságunk tanulságai előre rögzített szekciót, és moderálta a kerekasztal-beszélgetést, amelynek résztvevője volt még Kerekes Sándor, a Corvinus professor emeritusa és Szabó László, Corvinus Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont igazgatója 

Az érdeklődők mindkét plenáris ülés, mind a 16 helyszíni és mind a 9 előre rögzített szekció felvételét már visszanézhetik a konferencia honlapján. Ugyanitt – és az MKT podcast-csatornáján – elérhetik az egyes panelekből készült podcastokat is, és megtalálják az előadók prezentációit is. A konferenciáról készült fotógalériák a konferencia honlapjának Fotók menüpontja alatt nézhetők meg. A 61. Közgazdász-vándorgyűlésről szóló sajtóbeszámolók gyűjteménye a honlap Sajtó menüpontja alatt érhető el. 

A következő, 62. Közgazdász-vándorgyűlést 2024. szeptember 5-6-án Nyíregyházán rendezi meg a Magyar Közgazdasági Társaság. 

Forrás: MKT/Corvinus 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.30. - 09:14:39