Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Idén indul a myView, az új hallgatói véleményezési rendszer

2022-11-25 10:14:40

Fontos számunkra a véleményed!

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Ambassador

Fontos állomáshoz értünk a Corvinus Egyetem fejlődésében a nemzetközi versenyképesség, kiemelkedő oktatás és kutatás felé vezető úton. A Corvinus Megújulási Program 2030 stratégiában meghatározott célok egyik kiemelkedően fontos pillére a diákélmény javítása. Annak érdekében, hogy a lehető legjobb diákélményt tudjuk nyújtani, már sok területen sikerült eredményeket elérnünk, például az Intézd Online felület, a Voice, vagy a Navigator elindításával. Most egy újabb digitális eszköz bevezetését szeretnénk bejelenteni.

Az Egyetem kiemelten fontosnak tartja, hogy a Ti igényeiteket és véleményeteket figyelembe véve alakítsa intézményünk jövőjét. A hallgatók hangjának becsatornázása az Egyetemi fejlesztések egyik alapvető eleme, amelyre eddig is nagy hangsúlyt fektettünk.

Annak érdekében, hogy a visszajelzési kultúra, valamint a visszajelzések alapján megalkotott fejlesztési tervek szervezes részét képezzék az egyetemi mindennapoknak, bevezetjük a myViewt, a megújult hallgatói véleményezés alapjául szolgáló rendszert.

A myView felületen tudjátok majd véleményezni az adott félévben a tantárgyaitokat és oktatóitokat, lecserélve a korábbi HalVelt.

A régi rendszerhez képest fontos változások kerülnek bevezetésre:

1. Kitöltés időzítése

A myView egyik legfontosabb változása az, hogy a kérdőíveket mostantól tantárgyanként tudjátok kitölteni az adott tantárgy utolsó kurzusalkalmán december 12 reggeltől kezdődően. Az átalakított kérdésbanknak, valamint az új, felhasználóbarát felületnek köszönhetően a kitöltés mindössze 10-12 percet vesz igénybe. Ha valamilyen oknál fogva nem tudtok részt venni az utolsó órán, a kérdőív még több napig, ebben a félévben 2022. december 22. 23:59-ig lesz nyitva számotokra.

A 2023-as évtől kezdődően minden tantárgytípusra (féléves, negyedéves és projekthetes tárgyak) egységes folyamat lesz érvényben, amely szerint a kérdőív közvetlenül az utolsó kurzusalkalom előtt nyílik meg, és utána 1 hétig lesz elérhető.

2. Kitöltési felület

A myView-ban található kérdőívek könnyen elérhetőek egy felhasználóbarát felületen a MyCorvinus applikációból, valamint az egyetemi email címetekre kapott linkről is.
Minden alkalmommal, amikor egy tárgyhoz megnyílik egy kérdőív automatikusan kapni fogtok egy emailt a felületre irányító linkkel. A kitöltés laptopról és mobiltelefonról is lehetséges.

3. Kérdőívek tartalma

Annak érdekében, hogy az adott típusú tárgyhoz a megfelelő kérdések legyenek rendelve, a visszajelző kérdőívben található kérdések megújulnak. A myView-ban minden kérdőív kérdésbankjának két forrása lesz: (1) központi kérdések és (2) oktatók által feltett saját kérdések. A központi kérdések három csoportra bontva lesznek elérhetőek számotokra: követelmények értékelése, tantárgyak értékelése, oktatók értékelése.

4. Kitöltés utáni eredmények

A kérdőívek lezárta után a felületen könnyen áttekinthető módon eléritek az összesített átlagokat tantárgyakra és az oktatókra vonatkozóan. A vizsgaidőszak vége után a felületen található keresőfunkció segítségével nem csak a saját tárgyaitok eredménye lesz elérhető, hanem az egyetemen elérhető összes tárgy számszerű eredménye is.
Egy oktatónál látni fogjátok azokat az oktatói kompetenciákat, amelyekben egyetemi szinten kiemelkedő teljesítményt nyújt a hallgatói visszajelzések alapján.
A következő félévben minden hallgató ugyanabban az időpontban tud majd jelentkezni a vizsgáira a hallgatói véleményezési rendszer kitöltésétől függetlenül.

A következő hetekben több egyetemi fórumon is kommunikálni fogjuk a myView bevezetését, illetve részletes információkat fogunk megosztani a működéssel és a kitöltéssel kapcsolatban.

Az új felületet a MyCorvinus Hubon, az alábbi linken tudjátok majd elérni: https://hub.uni-corvinus.hu/view. A myView ezen kívül elérhető lesz a MyCorvinus applikációból, valamint az egyetemi email címetekre decemberben érkező tájékoztató emailből is.

Reméljük, hogy a myView bevezetésével az eddigieknél hasznosabb, informatívabb eszköz áll majd rendelkezésetekre az egyetemi életutatok során.
Az Egyetem folyamatos fejlesztése közös érdekünk, amelyet a visszajelzéseitek segítségével tudunk a Ti igényeiteknek megfelelően fejleszteni.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 10:06:01