Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Hozd ki egyetemi tanulmányaidból a maximumot, szerezz szakmai gyakorlatot a Pénzügyminisztériumban!

2023-10-13 12:27:00

Kapj képet a PM-ben folyó szakpolitikai, költségvetés tervezési, véleményezési, elemzési, jogalkotási, hatásvizsgálati, kutatási és koordinációs folyamatokról!
Budapesti Corvinus Egyetem

Gyakornokként megismerkedhetsz a szaktárcánál folyó szakmai munkával, bekapcsolódhatsz a napi munkavégzésébe, és önállóan oldhatod meg a szakmai vezetőd által rád bízott feladatokat, illetve tapasztalatokat gyűjthetsz a munka világába való belépéshez. 

A szakmai gyakorlat során elsajátíthatod, és fejlesztheted kompetenciáidat a határidőre való pontos, precíz munkavégzésben a feladatok jellegétől függően önállóan, vagy csapatban. Bevezetnek a fogalmak, elméletek, releváns módszerek megismerésébe és alkalmazásába, speciális ismeretek elsajátításába.  

Téged várnak,  

 • ha a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Egyetem, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Óbudai Egyetem, vagy a Pázmány Péter Katolikus Egyetem: utolsó éves hallgatója vagy, és szeretnéd megismerni a közigazgatást a gyakorlatban.  
 • ha nyitott és megbízható vagy, képes vagy csapatban dolgozni, jó kommunikációs és szervezőkészséggel, problémamegoldási és logikai érzékkel rendelkezel, feladataid ellátása során a diszkréció, a precizitás jellemző rád.  

Amit kínálnak: 

 • már 2023. november 1-től, de legkésőbb 2024. január 1-től, hat hónap időtartamban hallgatói munkaszerződéssel teljes munkaidőben (heti 40 órában) izgalmas feladatok, 
 • történelmi munkakörnyezet és barátságos légkör, 
 • a szakmai gyakorlat letelte után lehetőség a továbbfoglalkoztatásra, 
 • bruttó 300.000,- Ft/ hó díjazás.   

  Gyere el az október 18-án 12 órakor a Pénzügyminisztériumban tartandó nyílt napra és szakmai workshopra. A szakmai workshopot 14 órától Dr. Varga Mihály Miniszter úr nyitja meg. 

  Ide – a neved, és a születési dátumod beírásával – az alábbi e-mail-címen tudsz regisztrálni: 

  workshopregisztracio@pm.gov.hu 

  Ha bővebben is meg szeretnéd ismerni a Pénzügyminisztérium felépítését, szakterületeit, alapvető feladatait, a Szervezeti és Működési Szabályzatukat itt találod meg: Szervezeti és Működési Szabályzat 

  Ha szeretnél élni a lehetőséggel, küldd el a hr@pm.gov.hu címre az önéletrajzodat, és azt a motivációs levelet, amiben kifejted, miért választod a Pénzügyminisztériumot, melyik területen szeretnél gyakornokoskodni, és milyen dátummal tudod elkezdeni a programot!  (legkorábban 2023. november 1., legkésőbb 2024. január 1.) 

  Az önéletrajzon tüntesd fel, hogy a gyakornoki programra jelentkezel. 

  A motivációs levélben térj ki arra is, szerinted mi a három legnagyobb kihívás, amivel a magyar gazdaságnak szembe kell néznie a következő 10 évben!    

  Jelentkezési határidő: október 31. 

  Vágólapra másolva
  X
  ×
  GEN.:2024.05.18. - 07:23:42