Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Hogy ne tűnjünk itthon és külföldön bunkó turistának?

2022-06-20 13:20:19

Egyáltalán nem árt, ha időről időre átfutjuk, melyek a legfontosabb, nyaraláshoz és utazáshoz kötődő illemszabályok, pláne két, bezártságra ítélt Covid-év után.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Stock Student

Két ínséges, koronavírus-járvány sújtotta év után talán kijelenthetjük: idén végre külföldre és belföldre is nyugodt szívvel indulhatunk nyaralni, illetve tölthetjük a hétvégéket a fürdőkben, a strandokon, például a Balatonnál, vagy bárhol másutt az országban. Ugyanakkor a beköszöntött napsütéses nyári idő és a visszanyert szabadság egyúttal rendszerint tömeggel, valamint nem kevés idegbajjal is jár. Most ehhez adunk egy kis segítséget: hogyan viseljük el egymást ismét türelemmel.

Veszelszki Ágnes kommunikációs és protokollszakértőt, a népszerű Protokollkommunikáció Instagram-oldal szerzőjét kérdezte az Index arról, szerinte melyek a nyaralás, utazás közben követendő legfontosabb illemszabályok. Mi az, amit mindenképpen tartsunk be és várjunk el embertársainktól, miközben strandolunk, repülőn, buszon vagy vonaton utazunk, külföldön tartózkodunk, illetve a tányérunkkal állunk sorban a reggeli svédasztalnál.

Amikor külföldre utazunk, mindig jusson eszünkbe, hogy a viselkedésünkkel egyfajta képet festünk a magyarokról, és sajnos máig számos idegenvezető beszámol arról, hogy ebből a szempontból nincs jó híre a magyar turistáknak. Érdemes lenne ezen változtatni

– bocsátja előre Veszelszki Ágnes, aki arra is emlékeztet, hogy az illemszabályok nem önmagukért léteznek, cserébe mindig valamilyen praktikus célt szolgálnak. Illetve még akkor is van mögöttük magyarázat, amennyiben hagyományból erednek. Ha így tekintünk rájuk, pláne megismerjük a hátterüket, az illemszokások máris nem korlátoznak bennünket.

A teljes cikk az index.hu oldalon olvasható.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.25. - 16:36:29