Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Hernádi Zsolt előadása: egyre nehezebb a fiatalokat termelőcégekben alkalmazni 

2023-04-27 15:08:28

A Mol vezérigazgatója a Corvinuson zajló „Változásvezetés gyakorlata: vállalatvezetői tapasztalatok” sorozat első előadójaként látogatott egyetemünkre.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

A Corvinuson kedden délután Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója a felsővezetés szerepéről beszélt a változásvezetésben, és ennek kapcsán többek között az energiaválság hatásaira, az erre adott gazdaságpolitikai reakciókra és az orosz-ukrán háború geopolitikai következményeire, a kialakult kétpólusú világrendre is kitért. Hernádi több ponton is hangsúlyozta az azzal kapcsolatos problémákat, hogy a hosszú távú gazdasági észszerűséget felváltották a rövid távú politikai érdekek, egy olyan környezetben pedig, ahol az ellátásbiztonság és a geopolitika a meghatározó erők, a korábban mindenki által rendkívül fontosnak tartott klímavédelem is a háttérbe szorult.  

A vállalatvezető arra is kitért: a cége előtt álló legnagyobb kihívás nem a klímaváltozás, az ellátásbiztonság, a szabályozói környezet változékonysága vagy éppen a jövedelmezőség, hanem egy jóval kevésbé nyilvánvaló terület, az elöregedő munkatársi korfa. Egyre nehezebb ugyanis a fiatalokat a termelővállalatokhoz csábítani, mert mindenki a „szexi” szolgáltatószektorban képzeli el a jövőjét, és erre még nem találták meg a hatékony választ. 

Hernádi Zsolt az előadás után látogatást tett a Corvinuson éppen zajló állásbörzén is, ahol a Mol standját is felkereste. 

A Vezetés és Szervezés Tanszék vezetőjének, Csedő Zoltánnak a szervezésében zajló előadássorozat keddenként 15.30-tól az E IV. előadóban folytatódik, amely a teljes egyetemi közösség számára nyitott: 

  • 2023. május 2. 15:30 – Állandóság a változásban: nagyvállalatoktól a startup vállalkozásokig – Csák János  
  • 2023. május 9. 15:30 – Kettős képesség a Richternél – Bogsch Erik  
  • 2023. május 16. 15:30 – Változásvezetés és nemzetközi növekedés – Lakatos Benjamin  
  • 2023. május 23. 15:30 – Változásvezetés felsőoktatási intézményekben – Dr. Takáts Előd  

Az előadásokra előzetesen regisztrálni kell, itt

Hernádi Zsolt előadásáról bővebb beszámoló itt és itt olvasható. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.04. - 14:47:49