Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Három év után újra megvalósult a Stipendium Hungaricum és Diaszpóra Ösztöndíjas hallgatói évzáró rendezvény

2024-01-11 14:28:00

December 18-án az Egyetem Aulájában rendeztük meg a Stipendium Hungaricum Program 10 éves évfordulója, a Stipendium Hungaricum Kiválósági Díjasainak ünneplése, valamint ösztöndíjasaink köszöntése alkalmából tartott eseményt. A mintegy négyórás estnek 400 résztvevője volt, akik csaknem 60 különböző országból érkeztek a Corvinusra.

Budapesti Corvinus Egyetem

Az est műsorvezetője Suffiatu Rashidatu Allieu-Moigboi SH ösztöndíjas hallgatónk volt. Nyitóbeszédében Dr. Fehér Péter nemzetközi vezető elmondta, a külföldi nappali tagozatos hallgatók egyre magasabb száma jelzi, hogy mennyire nemzetközi egy egyetem. A Corvinus hálás az SH és a Diaszpóra programoknak, hogy ilyen magas számban biztosítanak kiemelkedő hallgatókat. 10 év alatt a kezdeti 2 küldő országból mára már csaknem 60 lett. Szintén látványos fejlődés, hogy míg a 2013-14-es tanévben 5 hallgatót fogadott Egyetemünk az ösztöndíj keretében, addig az idei tanévben 880 ösztöndíjas diák tanul a Corvinuson. Ezt követően Dr. Kónya István, a doktori képzésekért, valamint Dr. Havran Dániel, a mesterszakokért felelős dékán tartott rövid köszöntő beszédet az ösztöndíjprogramok hatásáról Egyetemünkön. 

Az üdvözlések után bemutattuk a 2023-as évben a Stipendium Hungaricum Felsőoktatási Ösztöndíj Hallgatói Kiválósági Díjat elnyert hallgatóinkat. Elismerésben részesült az alapképzéses, International Relations szakos Ayaulym Akhilova, valamint a mesterképzéses, Health Policy, Planning and Financing szakos Mira Al Aridi. Mindketten számos szakmai és önkéntes tevékenységet végeznek kiváló tanulmányi eredményük mellett. Aktivitásukkal, hozzáállásukkal igazi példaként szolgálhatnak diáktársaik számára. 

Az est részeként megrendezett Bingo, valamint a vacsorát követő kvízjáték is nagy sikert aratott a résztvevők között, és közös éneklésre, csoportfotózásokra is sor került. 

Örülünk annak, hogy több év után újra meg tudott valósulni a Stipendium Hungaricum és Diaszpóra ösztöndíjas hallgatók megvendégelése, ez alkalommal a Nemzetközi Kapcsolatok és Akkreditációk szervezésében. Köszönjük a részvételt a jelenlevőknek és bízunk benne, hogy a jövőben újra ilyen szép létszámmal ünnepelhetjük a programokat és ösztöndíjasainkat! 

Az eseményen készült képek itt tekinthetők meg. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.29. - 13:48:00