Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Három aranyérmet szereztek idén a Corvinus hallgatói üzleti esetoldó versenyeken

2022-11-11 11:24:43

A kiemelkedő eredménynek köszönhetően a Corvinus a Bajnokok Ligájába is meghívást kapott. A győzteseket Takáts Előd rektor köszöntötte.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Az idei évben kiemelkedő eredményeket ért el a Corvinus a nemzetközi általános üzleti esetoldó versenyeken. Az elért sikerek tükrében a bajnokcsapatok tagjait és felkészítőiket egyetemünk rektora, Takáts Előd fogadta. Szó esett a hallgatók versenyeken szerzett tapasztalatairól, és arról, hogy a három aranyéremnek köszönhetően a Corvinus meghívást kapott a tizenkét legeredményesebb egyetemet felvonultató általános üzleti esetoldó versenyre, a Bajnokok Ligájába is.

Az idei év első győzelmét a rotterdami RSM Star Case Competition nevű versenyen aratták hallgatóink. A csapat, amelynek tagjai Kovács Réka, Szabó Kíra, Zareczky András és Zombori Péter voltak, két esetet oldottak meg az egyhetes verseny során. Az első a Domino’s Pizza 12 órás esete volt, amely arról szólt, hogy hogyan tudja a vállalat megoldani az aktuális pizzafutárhiányt. A második, 24 órás esetet pedig az IKEA adta: a kérdése az volt, hogy hogyan tud a bútorcég alkalmazkodni és megfelelni a jövő vásárlói igényeinek.

Csapatunk Pistrui Bence felkészítésével sikeresen teljesített. A Domino’s vezérigazgatója személyesen gratulált nekik, és hozzátette: a következő vezetői ülésén javasolni fogja az üzleti megoldás megvalósítását. A második, az IKEA-nak prezentált esetmegoldással pedig megnyerték a divíziójukat, valamint a döntőt is, és a két sikeres szereplésnek köszönhetően az összesített versenyt is. Az IKEA-s eredményük miatt a hazai IKEA is felvette velük a kapcsolatot, és itthon is előadták a megoldásukat, cserébe pedig bepillantást nyerhettek a bútoróriás működésébe.

Május utolsó napjaiban szervezték meg a thaiföldi Chulalongkorn International Business Case Competition nevű nemzetközi általános üzleti esetmegoldó versenyt, amelyen a Corvinus történelme során először vett részt. Az egyetemet Fakli Fanni, Gáspár György, Koleszár András és Kostyal Dániel képviselte, a versenyre Kozma Miklós egyetemi docens készítette fel őket. Egyetemünk csapata a verseny során nyújtott kiemelkedő szakmai teljesítményével az első helyen végzett. Hallgatóink 20 vezető gazdasági egyetem hallgatói közül bizonyultak a legjobbnak. Az elért eredmény komolyságát bizonyítja az is, hogy a verseny utóbbi hét évében európai csapat nem jutott a legjobb három közé.

A rövid esetet az Agoda nevű online szállásfoglaló oldal adta, a hosszú, 24 órás eset szponzora pedig Thaiföld vezető digitális bankja, a KBank volt. A csapat sikerének egyik kulcsfontosságú eleme volt a thai kultúra megismerése. Ez annyira jól sikerült, hogy a zsűri ki is emelte a megoldás relevanciáját. A döntőben amellett, hogy az esetadó thaiföldi kereskedelmi bank ügyvezető alelnöke hallgatta meg a prezentációkat, számos regionális vezetőnek, elismert üzleti szakembernek adhatta elő csapatunk a megoldását.

Az idei év legfrissebb sikere az októberi NHH International Case Competition volt, ahová szintén először kapott meghívást az egyetemünk. A versenyen a csapatok az Odfjell nevű, kémiai vegyületeket szállító tankerhajó cég esetét oldották meg 24 óra alatt. A feladatuk az volt, hogy hogyan tudja a cég a korábban fenntarthatóságba fektetett erőforrásait versenyelőnyként kihasználni. A csapat tagjai, Fekete Mirella, Kopka Noémi, Nyikos Márton és Őrsi Zsanett, a Matyusz Zsolt egyetemi docens vezette felkészülés mellett egy olyan megoldással rukkolt elő, amellyel lenyűgözte a divíziós zsűrit, köztük a cég fenntarthatósági igazgatóját is. Ennek köszönhetően bejutottak a döntőbe, ahol a hazai csapat, az NHH és a University of Alberta csapatával mérkőztek meg. A döntős zsűriben ült a cég vezérigazgatója és a vezetőség több tagja is, akik azt mondták, hogy csapatunk a megoldás szenvedélyes előadásában, valamint az érintettekre, a cég alapértékeire és a korábbi befektetésekre helyezett hangsúlyban emelkedett ki.

A nemzetközi szinten is kiemelkedően sikeres évnek köszönhetően a Corvinus meghívást kapott a legrangosabb alapszakos általános üzleti esettanulmányi versenyre, az új-zélandi Bajnokok Ligájába (Champions’ Trophy). Erre a versenyre csak az adott évben legeredményesebben teljesítő 12 egyetem kap meghívást, és 2018 után második alkalommal egyetemünk is abban a megtiszteltetésben részesül, hogy a világ legjobbjaival mérettethetik meg magukat hallgatóink.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.26. - 06:26:11