Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Elindult a Corvinus Ösztöndíj felülvizsgálat

2022-06-02 16:11:01

2022. július 4-én (hétfő) 10:00 és 2022. július 8. (péntek) 12:00 között zajlik.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Corvinus Épület

A vizsgaidőszak után július 31-ig elvégzi az Egyetem a Corvinus Ösztöndíj felülvizsgálatát, azaz eldől, hogy a következő évben ki tanulhat térítésmentesen. Cikkünkben a legfontosabb tudnivalókat foglaljuk össze, de kérlek, hogy folyamatosan figyeld a MyCorvinus applikáció hírfolyamát és a honlapot, hiszen a további részeleteket itt találod majd meg. 

 
Támogatjuk a tehetségeket 
 
Diákjaink zöme térítésmentesen tanul az Egyetemen, a 2021. szeptemberében beiratkozott alapszakos hallgatóink 74%-a, míg a mesterszakosok 85%-a kapott Corvinus Ösztöndíjat. A felülvizsgálat célja, hogy azoknak is esélyt adjunk a térítésmentes egyetemi tanulmányokra, akik felvételije kevésbé jól sikerült, ám az elmúlt két félév során kihozták magukból a maximumot. 
 
 
Mi a teendőd? 
 
Ha most nem részesülsz Corvinus Ösztöndíjban, akkor a vizsgaidőszak után pályáznod kell Neptunon keresztül. Ha pedig most Corvinus Ösztöndíjasként tanulsz, csak akkor van teendőd, ha a 2019/2020. tanév tavaszi félévében iratkoztál be, ebben az esetben pályázatot kell benyújtanod, szintén Neptunon keresztül. 
 
Ha pályázni szeretnél, ellenőrizd, hogy jogosult vagy-e 
 
Mielőtt benyújtod a pályázatod, érdemes ellenőrizned, hogy jogosult vagy-e arra, hogy a pályázatodat a rangsorolás során figyelembe vegye az Egyetem, azaz teljesülnek-e a minimális előfeltételek. A felülvizsgálat a két utolsó olyan aktív féléved teljesítménye alapján történik, amikor nem vettél részt külföldi részképzésben vagy külföldi szakmai gyakorlaton. 
 
Az ahhoz szükséges felételek, hogy részt vehess a rangsorolásban: 
 

  • Ha 2019/2020. tanév tavaszi félévében iratkoztál be, akkor az értékelt két félévben teljesített tárgyak kreditértékével súlyozott számtani átlag két tizedesjeggyel számított értéke alapján legalább 3,5 átlagú tanulmányi átlagot kellett elérned, valamint ebben a két félévben együttesen legalább 46 kreditet kellett szerezned (mindkét feltételnek teljesülnie kell). 
  • Ha ezt követően kezdted a tanulmányaidat, akkor pedig az értékelt két félévben legalább 3,80-as átlagú tanulmányi eredményt, valamint a két félévben együttesen minimum 46 kreditet kellett teljesítened (ebben az esetben is mindkét feltételnek teljesülnie kell). 

A fenti szempontok alapján jogosult hallgatók között képzésenként rangsort készít az Egyetem, és a következő félévben – ugyanolyan képzésen belüli hallgatói arányban, amilyenben a felvétel félévében – azok kapnak Corvinus Ösztöndíjat, akik jól teljesítettek.  

Használd az átlag kalkulátort!

Nagy segítségedre lehet a Hallgatói Önkormányzat weboldalán található hasznos, leírásokkal ellátott átlagkalkulátor, amivel könnyedén kiszámolhatod mind a tanulmányi, mind az ösztöndíjátlagodat, valamint a Corvinus Ösztöndíj átlagot is. A felület továbbá számlálja a krediteket féléves, illetve egész éves bontásban, és az egyes átlagok számítási módjáról is találsz információt. Az átlag kalkulátort itt éred el.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.22. - 14:24:34