Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Hallgatóink nyerték a nemzetközi üzleti esettanulmányi versenyt Norvégiában

2022-10-19 10:06:38


Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Idén először vett részt egyetemünk a norvégiai NHH International Case Competiton nevű nemzetközi üzleti esetversenyen, amelyet Bergenben rendeztek meg. A négy főből álló csapatunk, Kopka Noémi, Fekete Mirella, Őrsi Zsanett és Nyikos Márton a 12 csapatból álló mezőnyből kiemelkedve az első helyet szerezte meg.

A hallgatókat a Cases on International Business Strategy tárgyat elvégzettek közül Matyusz Zsolt, az Operáció és Döntés Intézet docense választotta ki és mentorként felelt a felkészítésükért.

Az esetet a norvég Odfjell adta, ami egy vegyi anyagokkal, és más speciális ömlesztett folyadékok tengeri szállításával és tárolásával foglalkozó vállalat. Bár az iparág és a vállalat összetett problémát jelentett, hallgatóink sikerének egyik kulcsa a megfelelő felkészülés volt.

„A felkészülés során kritikus volt, hogy a csapat felmérte és megismerte a norvég üzleti kultúrát, és általánosságban a céges értékrendet, mint például a meglévő céges kompetenciákra és erőforrásokra építést, a fenntarthatóságot, valamint, hogy elengedhetetlen, hogy megbízható forrásokból származó tényekre alapozzák a megoldást.”

A divízióból való továbbjutás után az albertai, és a helyi, bergeni csapattal együtt kerültek hallgatóink a döntőbe. Az alapos felkészülés megtette a hatását, ugyanis a megoldás kivívta a szakmai zsűri elismerését.

„A szakmai zsűri nagyon elismerően nyilatkozott a megoldásunkról, amelyben nagy hangsúlyt fektettünk a cég alapvető értékeire és meglévő erőforrásaira, mint például egy meglévő ügyfélkapcsolatra, hogy ezt kihasználva tegyük megvalósíthatóbbá a megoldásunkat, valamint a diasorunkat és az előadásunkat is dicsérték” – mondta a csapat.

„A javasolt megoldásunk elengedhetetlen része a stabil és megvalósítható pénzügy volt. Több csapatnak is meggyűlt a baja ezzel, azonban Zsani egy olyan pénzügyet rakott össze, melybe a cég pénzügyi vezetője sem tudott belekötni” – mesélte Nyikos Márton.

A csapat egyetértett abban, hogy felkészítőjüktől, és a korábbi esetoldó tárgyaktól (Vállgazd-piramis), és különösen a Cases on International Business Strategy-től megfelelő alapot kaptak, amely nagyban hozzájárult a sikerhez.

„A siker a Vállalatgazdaságtan Piramis, más néven a Case Track tárgyainak köszönhető, amelyek, szerintem elmondhatjuk, hogy az egyetemi éveink leghasznosabb tárgyai voltak. Segítettek abban, hogy mind a szakmai, mind a soft skilljeinket fejlesszük, és rendelkezzen a csapat azzal a kompetenciával, ami az eredmény eléréséhez szükséges volt” – reflektált a csapat a sikerre.

Szívből gratulálunk a csapatnak és mentoruknak, valamint köszönjük a felkészítésben közreműködő további oktatók és korábbi versenyzők munkáját!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.19. - 18:53:54