Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Rangos nemzetközi bizottságba került a Közpolitika Tanszékünk vezetője

2022-12-01 11:05:37

Az American Society for Public Administration ajánlásait a tudományos szabadságot veszélyeztető helyzetekre dolgozták ki a szakértők.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Hajnal György

Az American Society for Public Administration (ASPA) a közigazgatás, a közpolitika és a közmenedzsment kutatóinak országos szintű tudományos szervezete az Egyesült Államokban.

Az ASPA idén létrehozott egy kilenctagú bizottságot President’s Committee on International Scholarly Engagement (PCISE) néven, amelynek célja iránymutatást nyújtani nemzetközi tudományos szervezeteknek olyan helyzetekben, amelyek a tudományos szabadság, az emberi jogok és a demokrácia alapértékeinek megsértésével vagy korlátozásával járnak.

A bizottságba a szakma legelismertebb képviselői kaptak meghívást, az egyetlen Észak-Amerikán kívüli tag prof. Hajnal György, a Budapesti Corvinus Egyetem Közpolitika Tanszékének vezetője és a Társadalomtudományi Kutatóközpont professzora lett.

Több hónapos közös munka után a PCISE elkészítette és közzétette vitaanyagát, amelyet a következő hónapokban nemzetközi tudományos fórumokon fejlesztenek tovább. A végleges jelentést 2023 januárjában teszik közzé.

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 15:45:04