Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Gyűjtsük bringával a kilométereket!

2023-05-25 13:37:00

Június 16-ig lehet csatlakozni a Soproni Egyetem biciklis felhívásához.

Budapesti Corvinus Egyetem

A Soproni Egyetem országosan meghirdette a „Tekerj velünk Selmecig!” kilométergyűjtésen alapuló programját. A kezdeményezéshez bármely hazai egyetem, bármely szakos egyetemi hallgatója, oktatója, kutatója vagy bármely alkalmazottja szabadon csatlakozhat, mindenki részvételét várják. 

A régi selmeci Alma Materhez (ma Szlovákia, Selmecbánya; szlovákul Banská Štiavnica, németül Schemnitz, magyarul gyakran csak Selmec) még gyakran érkeztek gyalog a diákok, hogy megkezdhessék tanulmányaikat. Emlékük előtt tisztelegve, a tavalyi tanévben a Soproni Egyetem megrendezte a „Sétálj velünk Selmecig!” versenyt, ahol egy hónapig a gyaloglásé volt a főszerep. 

Idén azonban a kerékpárosokra is gondoltak, így május 16. és június 16. között arra buzdítanak mindenkit, hogy kerékpározzunk minél többet a „Tekerj velünk Selmecig!” program keretén belül. 

 A programban való részvétel és regisztráció módja a következő:    

  1. Telepítsünk mobiltelefonunkra vagy okoseszközünkre egy kerékpáros alkalmazást (pl. Strava, Cyclemeter vagy bármilyen más biciklis applikációt).
  2. Rögzítsük a megtett kilométereket június 16-ig.
  3. A program végén önbevallás útján fel kell tölteni az eredményünket ezen a regisztrációs felületen legkésőbb június 23-ig.

A program végén, a legtöbb kilométert megtett résztvevők nyereményt kapnak (egy University of Sopron DRK hátizsákot). A nyerteseknek a nyeremény átvétele előtt alkalmazásukon keresztül igazolniuk kell az általuk beküldött táv valódiságát. Csak igazolt és életszerű esetben jár a megérdemelt nyeremény. 

A programot a Soproni Egyetem a Zöld Egyetem Koncepciója és a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platformja (MEFP) országos kezdeményezéseinek keretein belül is meghirdették. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.04.20. - 05:27:20