Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Győri terepgyakorlaton vettek részt a Regional and Environmental Economic Studies hallgatói

2023-11-30 11:11:00

A szakmai nap többek között Győr térségi helyzetéről, építészetéről, gazdaságáról, valamint természetalapú megoldásairól szólt.
Budapesti Corvinus Egyetem

A Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszék Regional and Environmental Economic Studies mesterszakos hallgatói Kocsis János Balázs, Salamin Géza, Teveli-Horváth Dorottya, Porhajas Gábor, valamint Tóth Bálint vezetésével több napos, angol nyelvű terepgyakorlaton vettek részt Győrben és a környező városokban. 

A terepgyakorlat első napján a Magyar Urbanisztikai Társaság Győr-Moson-Sopron megyei Területi Csoport, valamint a VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudományi Szakbizottság és Regionális és Területfejlesztési Munkabizottság közös szervezésében megvalósuló szakmai napon vettek részt. A szakmai napon a hallgatók többek között Győr térségi helyzetére, építészetére, gazdaságára, valamint természetalapú megoldásaira kaphattak betekintést. Az előadássorozatot követően a hallgatók városi sétán vettek részt melyet Kocsis János Balázs, a Gazdaságföldrajz és Városfejlesztés Tanszék docense vezetett. A sétán terepgyakorlat résztvevői megtekintették Győr urbanisztikai szempontból kiemelendő nevezetességeit, köztük a Széchenyi István Egyetem diákvárosát. 

A terepgyakorlat második napján a hallgatók korán útnak indultak, hogy a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének kollégáival járják be Kőszeget, megismerve a várost, valamint az intézet munkáját, kutatásait, helyi fejlesztési tevékenységét. A program Szombathelyen folytatódott, ahol a West-Pannon Nonprofit Kft. ügyvezetője, Polgár Tibor beszélt a cég határon átnyúló, komplex fejlesztéseiről. 

Pénteken, a terepgyakorlat utolsó napján a hallgatók Veszprémben jártak, ahol Kanizsai-Nagy Dóra mutatta be a Veszprém-Balaton 2023 (Európa Kulturális Fővárosa) projekt eddigi tapasztalatait, különös tekintettel annak területfejlesztési vonatkozásaira. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.15. - 04:20:08