Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Gyakornoki programot hirdet a KINCS

2022-06-30 14:04:47

A KINCS a Budapesti Corvinus Egyetem stratégiai partnereként gyakornoki programot hirdet az egyetem alap- és mesterszakos hallgatói számára KINCS PRO néven.
Corvinus Épület

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért 2018-ban alakult azzal a céllal, hogy a családtudományok területén kutatásokat és elemzéseket végezzen a családügyi intézkedések szakmai hátterét biztosítva. A KINCS alap- és alkalmazott kutatásokat végez, illetve szakpolitikai elemzéseket készít többek között a házasság, a gyermekvállalás, az intergenerációs családi kapcsolatok, a mentális egészség, a család és nevelés, a család, mint szociális és kulturális közeg témáiban. Több hazai egyetemi és a kutatóközponti partnerrel, illetve egy nemzetközi szakmai hálózat fontos részeként a KINCS szakmai programja kivételes lehetőséget nyújt egyetemi hallgatók, fiatal kutatók és szakemberek számára, hogy tapasztalataikat és tudásukat bővítsék a családtudomány és családügy területén. 

A KINCS PRO célja 

Egyetemi hallgatók szakmai továbbképzése a KINCS által kutatott témakörökben a családtudományi kutatások, illetve szakmai elemzések elvégzése területén. 

Amit a KINCS PRO nyújt 

10 hetes gyakornoki program, 3 képzési alkalommal, önálló és résztvevői kutató-elemzői munkával. A hallgatók díjazásban részesülnek. 

A gyakornoki program sikeres elvégzése (illetve az egyetemi diploma megszerzése) után további együttműködésre nyílhat lehetőség. 

A jelentkezés feltételei 

A gyakornoki programba jelentkezhetnek a Corvinus bármely alapképzésének hallgatói, tanulmányaik 2. évétől, illetve bármely mesterképzés hallgatói tanulmányaik 2. félévétől, 3.5-ös tanulmányi átlag felett. 

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok 

 • szakmai önéletrajz (Europass formátumban), tanulmányi eredmény igazolása 
 • motivációs levél a szándékok, szakmai érdeklődés, közeli és távolabbi célok kifejtésével, a KINCS által kutatott témaköröket figyelembe véve a KINCS-ben tervezett szakmai munka, kutatási, elemzési téma meghatározásával 
 • egyetemi oktatótól, kutatótól írásbeli ajánlás 

A jelentkezés, részvétel folyamata 

 • Pályázat beküldésének határideje: 2022. szeptember 16. 
 • A benyújtás módja: elektronikus úton az info@koppmariaintezet.hu címen 
 • Értesítés a pályázati döntésről: 2022. szeptember 21.  
 • A program időtartama: 10 hét (2022. szeptember 26 – december 2.) 
 • A program helyszíne: 1016 Budapest, Naphegy tér 8. vagy 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. 
 • A Corvinus-KINCS gyakornoki program éves résztvevőinek száma legfeljebb 2 fő 

A program elvégzésének feltétele 

 • KINCS-mentor irányításával részvétel a KINCS kutatási/elemzési munkájában  
 • A kijelölt kutatási és elemzési témában egy min. 25e, max. 40e karakteres kutatási jelentés/tanulmány/ elemzés megírása és bemutatása (prezentációval) a KINCS szakmai vezetése és közössége előtt. 

A gyakornoki program ütemezése 

1.képzési alkalom: csapatépítés, találkozás a mentorokkal, szakmai témák diszkutálása, kutatási/ elemzési témák kijelölése 

2. képzési alkalom:  

– Kutatásmódszertani alapelvek 

– Szakpolitikai elemzések módszertana 

– Nemzetközi kapcsolatok építése és gondozása 

– Prezentációs és szakszövegíró útmutató 

3. képzési alkalom: Kutatási/elemzési munkák bemutatása, Q+A 

(A változtatás jogát – megfelelő tájékoztatás mellett – a KINCS fenntartja) 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.06.25. - 16:10:40