Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiumába már nemzetközi hallgatók is jelentkezhettek

2022-11-16 16:07:58

A szakkollégiumi jelentkezés már a nemzetközi hallgatók számára is lehetséges volt. A toborzás az alábbi események keretében zajlott.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Diplomacy Club Opening Night – szeptember 15.

A Gyakorlati Diplomácia Szakkollégiuma (GyDSz) szeptember 15-én tartotta a nemzetközi hallgatóknak szóló új Diplomacy Club programjuk jelentkezési nyitóestjét. A rendezvényen több mint 50-en vettek részt, akik megtapasztalhatták, milyen lehet egy szakkollégium tagjának lenni, miközben a magyar kultúrához kapcsolódó játékokon és bulikon vehettek részt. A résztvevők kipróbálhatták karaoke tudásukat, sőt, hagyományos magyar ételeket is kóstolhattak. Az este hajnalig tartó bulival zárult, amely mérföldkövet jelentett a nemzetközi hallgatók integrációjában a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Is Colonialism Over? Roundtable Discussion by CASDP – szeptember 19.

Szeptember 19-én a GyDSz megtartotta első angol kerekasztal-beszélgetését a félévben. Az eseményen négy szakértő osztotta meg ismereteit a neokolonializmusról, és 60 magyar és külföldi hallgatót kértek fel arra, hogy gondolkodjanak a kérdésről: Tényleg vége a gyarmatosításnak? A rendezvényt követően a résztvevőknek alkalmuk volt informálisan folytatni a beszélgetést Sumit Kumar professzorral.

Diplomacy Club Application and Results – szeptember 15-25.

A Diplomacy Club első, írásbeli fordulója során 48 jelentkezés érkezett be szeptember 15. és 25. között. A jelentkezők 34 országból, 5 kontinensről érkeztek: a legtöbben Ázsiából (20 fő) és Európából (17 fő), továbbá Amerikából (6 fő), Afrikából (4 fő) és Óceániából (1 fő).

A második, szóbeli fordulóba 35 fő jutott tovább. Az interjúk szeptember 30-án és október 1-jén zajlottak az egyetemen. A felvételiztetők erős mezőnnyel találkozhattak, a jelentkezők nagy része rendkívül érdeklődő volt, és lelkesek a szakmai lehetőségek és fejlődés iránt.

Végül 22 külföldi hallgató nyert felvételt a Diplomacy Clubba.

A résztvevők 19 országból, 5 kontinensről érkeznek: a legtöbben Ázsiából (9 fő) és Európából (7 fő), továbbá Amerikából (3 fő), Afrikából (2 fő) és Óceániából (1 fő). A programon 9 alapszakos, 11 mesterszakos és 2 Ph.D. hallgató vesz részt.

Toast for the New Members of Diplomacy Club – október 6.

2022. október 6-án elindult a GyDSz új programja: a Diplomacy Club. Ennek alkalmából egy formális fogadáson köszöntöttük a Diplomacy Club 22 új tagját, majd a Rajk Udvarbálon folytattuk az estét, ahol külföldi tagjaink is megtapasztalhatták, hogyan buliznak a szakkollégisták. A programot a GyDSz elnöke, Rimóczi Martin, valamint a GyDSz Külkapcsolati koordinátora, Végh András Attila nyitotta meg. Az új tagok továbbá átvették a Budapesti Corvinus Egyetem által biztosított ajándékcsomagjukat. Izgatottan várjuk külföldi programunk első félévét és üdvözöljük új tagjainkat!

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.05.29. - 23:29:01