Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Geert Bouckeart professzor vendégelőadásai a Gazdaság és Közpolitika Intézetben

2022-05-05 09:34:08

Prof. Dr. Geert Bouckaert, a Leuveni Katolikus Egyetem professzora és a Közgazdálkodás és Közpolitika Tanszék díszdoktora áprilisi látogatásakor két szemináriumot és egy nyilvános előadást tartott a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Kapcsolódó hírek

Kapcsolódó események

Prof. Bouckaert szemináriumai azt boncolgatták, hogy mit jelent a teljesítmény és a teljesítménymenedzsment a közszférában. A professzor interaktív órái során számos játékkal és beszélgetéssel vonta be a jelenlevő diákokat, akik a Közgazdálkodás és Közpolitika szak mellett több másik szakról is érkeztek. Kiterjedt kutatási és tanácsadói tapasztalataira támaszkodva Bouckaert professzor a teljesítménymenedzsment különböző módszereit, valamint azok erősségeit és korlátait vitatta meg. A hallgatók úgy távoztak, hogy megértették, milyen nehéz a teljesítményhez kapcsolódó fogalmakat meghatározni a közszférában, és milyen sokrétű kihívásokkal kell szembenézniük az ezeket a gyakorlatba átültetni kívánó kormányoknak. 

Bouckaert professzor nyílt előadása, melynek címe „A közszféra menedzsmentjének reformjai összehasonlító perspektívában,” a közszféra menedzsmentjéhez kapcsolódó paradigmák áttekintésével és a közelmúlt reformjai során levont tanulságokkal kezdődött. A professzor felvázolta a governance típusú kormányzás alternatíváját, annak különböző rétegeit és a hatékony kormányzás elveit. Végezetül arról beszélt, hogy a kulturális sajátosságok hogyan befolyásolják a közigazgatás reformjának lehetőségeit és kihívásait, ami élénk vitát váltott ki a hallgatók körében. 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.03.28. - 10:13:16