Ugrás a fő tartalomra
Vissza a főoldalra

Gazdaság és vallás: A gazdasági spiritualitás innovatív modelljei

2022-08-29 15:06:22

Megjelent és digitálisan hozzáférhető a Gazdaságetikai Központ munkatársai, Zsolnai László, Kovács Gábor László és Ócsai András által szerkesztett tanulmánykötet.

A kiadvány megjelenését a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap Mecenatúra 2021 pályázati program által finanszírozott MEC-K 140856 számú projekt tette lehetővé. 

A „Gazdaság és vallás: A gazdasági spiritualitás innovatív modelljei” című kötet átfogó képet igyekszik nyújtani a világvallások gazdasági koncepcióiról és a hozzájuk kapcsolódó gazdasági és management modellekről. Inspiráló hazai és nemzetközi példákon keresztül sokoldalúan mutatja be a gazdasági spiritualitás teremtő erejét.

A jelenkori ökológiai, társadalmi és etikai válság olyan megoldásokat követel, amelyek túlmutatnak az uralkodó materialista és individualista világszemléleten, és az egyén, valamint a létezés jóval tágasabb, holisztikus megközelítésén alapulnak. Ehhez az értékváltáshoz nyújthatnak inspirációt a vallások és spirituális hagyományok gazdasági koncepciói és azok megvalósításának innovatív modelljei. 

A kötet tanulmányait jeles keresztény és nem-keresztény szerzők, illetve közgazdász és vallástudományi szakértők írták, többek között  Bokros Balázs Márk OSB, Baritz Sarolta Laura OP, Kiss Ulrich SJ, Balázs Gábor, Rostoványi Zsolt, Kamarás István és Madhupati Dāsa. 

A kötet digitális verziója a Corvinus repozitóriumból letölthető és szabadon terjeszthető: http://unipub.lib.uni-corvinus.hu/7537/# 

Vágólapra másolva
X
×
GEN.:2024.07.16. - 00:20:30